[bar group="860×106"]

L’Ajuntament opta per la violència i desallotja els joves de Gràcia de la plaça de la Vila

dessallotjament gràciaAquesta matinada, prop de les 02.00 hores, agents antiavalots de la Guàrdia Urbana han dut a  terme el desallotjament policial de la protesta juvenil que es desenvolupava a la Plaça de la Vila des d’ahir a la tarda per demandar la gestió del Casal del Joves, cedit a una empresa privada. Els i les joves  de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia -integrada per esplais, associacions juvenils i ateneus- van acampar ahir vint tendes i pretenien romandre fins dijous amb diferents activitats socio-culturals, de lleure i divulgatives.  En protesta per l’actuació policial s’ha convocat aquest dimarts una concentració a les 19:30h a la mateixa plaça.


8 camionetes de la policia municipal han fet acte de presència, acompanyades per dos camions de neteja que han ruixant el terra amb aigua per provar de fer aixecar la seixantena de joves concentrats, sense aconseguir-ho . Els joves havien tret les tendes passades la mitjanit, després de l’amenaça policial de treure-les i havien optat per fer vivac. Després agents de la Guàrdia Urbana van treuen els joves d’un en un, entre moments de tensió creixent, insults proferits pels agents i càrregues policials puntuals. Els agents agrediren diversos dels joves que oferien resistència passiva.

La PEJG té previstes activitats i mobilitzacions des d’avui i fins a dijous per seguir demandant la gestió del Casal. tot i que han lliurat 2.900 signatures al regidor del Districte, Guillem Espriu que s’ha negat a obrir cap procés negociador i ha optat per la via fàcil de la repressió policial.


[bar group="860×106"]