[bar group="860×106"]

L’allargament de la concessió de Garoña preocupa pel futur de les centrals nuclears catalanes

L’anunci del govern de Zapatero d’allargar la concessió a la central de Garoña ha posat en alerta les plataformes que als Països Catalans lluiten per al tancament de les nuclears que hi ha al nostre país.

La campanya Apaguem les Nuclears ha denunciat aquest dilluns en un comunicat que “amb l’aparença d’una decisió meditada i equidistant de les posicions enfrontades en el debat nuclear, Zapatero ha fet un enorme favor a la indústria nuclear” amb la pròrroga fins al 2013 en el funcionament de Garonya.

Al nostre país les previsions de tancament són per Vandellós II el 2010, Cofrents el 2011 i Ascó I i II també el 2011. Amb el que ha succeït amb Garoña, hi ha preocupació que també s’allarguin les concessions d’aquestes centrals catalanes.

Al comunicat d’Apaguem les Nuclears denuncien que “el president espanyol ha cedit a les pressions del lobby nuclear regalant 880 milions d’euros al sector nuclear (600.000 euros/dia durant 4 anys). La ciutadania d’aquest estat, via ajudes estatals directes i via recarregues en els rebuts de la llum ja hem donat 25.000 milions d’euros a les elèctriques. Exigim que aquests ajuts es lleven a les nuclears i es distribueixin a fomentar la seua substitució per energies renovables i la creació de treball en el sector”.

Amb aquesta decisió, denuncien que Zapatero s’ha saltat el seu propi criteri que fixava en quaranta anys la “vida útil” d’una central nuclear. Ara els antinuclears enenten que amb Garoña s’ha llançat a la indústria nuclear el missatge que té un mínim de quinze anys de tranquil·litat (i benefici) assegurada.

 

>> Argumentari de la campanya: Per què oposar-se a les nuclears?


[bar group="860×106"]