[bar group="860×106"]

L’Aplec de la Plana esdevé un punt clau per al jovent catalanista del País Valencià

El passat cap de setmana (divendres 3 de juliol i dissabte 4) se celebrà a Onda (Plana Baixa) la sisena edició de l’Aplec de la Plana. L’aplec és un esdeveniment musical, cultural, polític, de lleure… però sobretot serveix per a unir durant un parell de dies a tothom qui se senta part de la llengua, la cultura i la identitat valenciana.

L’Aplec de la Plana té una història dilatada –la primera edició fou l’any 1973 a Vila-real– i va sorgir arran de les mobilitzacions d’alguns militants nacionalistes i antifranquistes. Des d’aleshores la flama ha seguit encesa encara que amb alguns daltabaixos.

L’associació Aplec de la Plana (l’entitat organitzadora) junt amb altres col·lectius col·laboradors han coordinat un bon grapat de concerts: Sva-ters, Aramateix, Pepet i Marieta, Rapsodes, Pau Alabajos, Orxata Sound System, Agraviats, Almorranes Garrapinyaes, Nummen i Línia XYZ. Alhora també hi ha hagut la presentació d’un llibre, taller de pilota valenciana, taula redona, concurs de guinyot, correfoc… Una interessant oferta amanida amb un zona d’acampada a tocar de l’escenari i un preu immillorable: tot de bades. Com no podia ser d’altra manera donades les característiques, l’edició d’aquest any fou un èxit i va aplegar força gent.

L’Aplec és possible cada any gràcies a un nombrós grup de voluntaris i voluntàries que deixen tot a banda per dedicar-se durant tot un cap a organitzar i coordinar l’esdeveniment. Dins d’aquest voluntariat hi ha des de joventut de la pròpia comarca fins a militants de diverses agrupacions polítiques (CAJEI, Maulets, SEPC, Coordinadora de festes alternatives…). Tothom amb un únic objectiu: fer al llarg d’un cap de setmana d’Onda l’indret de reunió per a totes aquelles persones que s’estimen la identitat valenciana i defensen la seua catalanitat.


[bar group="860×106"]