L'Arreplegà2.0 enceta les Falles Populars i Combatives 2013

L'Arreplegà2.0 enceta les Falles Populars i Combatives 2013

Des del passat 5 de gener, les Falles Populars i Combatives estan impulsant la seua particular Arreplegà: la recollida de fons per finançar la programació d’enguany, que ja és el desé any d’aquesta iniciativa que pretén recuperar l’esperit crític i combatiu de les Falles. L’Arreplegà2.0 que realitzen a través de la plataforma de micromecenatge Verkami està camí de superar els objectius, quan encara falta més de la meitat del termi fixat per assolir-los.

Les Falles Populars i Combatives nasqueren al barri del Carme, de la mà d’Endavant i altres col·lectius de Ciutat Vella i han anat creixent fins esdevenir una alternativa a la massificació, a la mercantilització, a l’espanyolització i a la domesticació política de les Falles, com expliquen en un comunicat enviat a premsa. No són l’única iniciativa semblant, ja que a altres barris com Benimaclet o el Cabanyal també hi ha actes alternatius a la programació oficial. De fet, les Falles que organitza el Terra o el concert d’Escola Valenciana han també han esdevingut cites obligades del calendari faller.

Segons expliquen les Falles Populars i Combatives en el comunicat “durant aquests 10 anys hem sortejat tota mena d’impediments institucionals i, fins i tot, d’intents de criminalització mediàtica; però hem pogut continuar gràcies al suport de milers de valencians que han participat dels nostres actes”. En declaracions a L’ACCENT, membres de les Falles Populars i Combatives s’han mostrat molt satisfets de la rebuda del micromecenatge, que consideren que és una mostra de la bona acollida d’aquesta proposta.

Entre els actes d’enguany, destaquen algunes novetats, com la la crida per les xarxes socials per triar el lema dels 10 anys que ja està circulant amb el hashtag #ofrenar. També s’ha organitzat un concurs de pancartes “populars i combatives” amb la idea que els balcons s’omplen de reivindicacions durant els dies de Falles. I per últim s’ha organitzat una cursa popular que unirà els barris de Benimaclet i Ciutat Vella.

Més informació:

http://fallespopulars.org

http://www.verkami.com/projects/4128-falles-populars-i-combatives-2013