L’Assemblea de la comunitat educativa acorda intensificar mobilitzacions contra la retallada de places d’interins i substituts

sos educacio 12jProfessors, mestres, mares i pares, d’escoles bressol, de primària, d’instituts i universitats, i estudiants, fins a 300 persones, van participar en la segona assemblea de la comunitat educativa, que es va fer el dissabte 2 de juny a l’escola Cavall Bernat de Barcelona. Es van acordar ja mobilitzacions per plantar cara a l’anunci de la conselleria de retallar milers de places d’interins i substituts, començant el proper 12 de juny amb una protesta davant el Departament d’Ensenyament.

L’Assemblea va fer tres grups de treball: el grup de coordinació, s’encarregà d’establir una xarxa de comunicació de tot el moviment en defensa de l’ensenyament públic. El grup de pedagogia, en un pla més teòric, proposà la gestió democràtica dels centres i la revisió dels continguts d’ideologia mercantilista i capitalista en l’educació, superant-los per una educació basada en valors democràtics i de justícia social. El grup de mobilitzacions que fou el grup més nombrós va decidir un calendari unitari. Una concentració el dia 12 de juny a partir de les 17:00 hores davant del Departament d’Ensenyament exigint pel curs 2012-2013: l’increment de la inversió pública en educació, la disminució de les ràtios, contractacions de personal de suport, interins i substituts en condicions de treball i salari dignes, la cobertura de les substitucions des del primer dia, increment de les plantilles en relació a l’increment de l’alumnat, posar fi al co-pagament dels cicles formatius de grau superior i a l’increment de les taxes a la Universitat.

jo també sóc interinaAquest grup ha fet una crida a la mobilització i organització del professorats interí i substitut que l’any vinent es veurà afectat per un ERO que delma la plantilla en almenys 3000 treballadors. Aquest col·lectiu està convocat novament a una protesta el dia 31 d’agost 18:00 hores davant del Departament d’Ensenyament.

L’altre acord fou, no començar el curs amb normalitat. Preparar accions pels dies 12, 13 i 14 de setembre i el mes de setembre convocar una vaga unitària de tots els nivells educatius de l’ensenyament de llarga continuïtat. Durant l’assemblea es va fer evident la necessitat de treballar en la direcció la vaga indefinida a l’inici de curs, la forma de la qual es concretarà els propers dies.

interninsAltres accions que es van proposar van ser: preparar una caixa de resistència per la vaga, preparar cartes per a les famílies que expliquin quin és l’efecte concret de les retallades, talls coordinats de carreteres, boicotejar les proves de competències bàsiques, i es va veure clarament la necessitat de mobilitzar i organitzar-se els interins i substituts que són els afectats principals de les retallades de la Conselleria.

L’assemblea de la Comunitat educativa de Catalunya aglutina associacions de mares i pares, assembles de treballadors dels centres públics, sindicats d’ensenyament, associacions d’estudiants i plataformes diverses en defensa de l’ensenyament públic de qualitat, es va trobar el 2 de juny a l’Escola Cavall Bernat de Barcelona.