L'Assemblea de personal docent interí i substitut prepara mobilitzacions i recull suports

L'Assemblea de personal docent interí i substitut prepara mobilitzacions i recull suports

fotoencadenatsLa recentment creada Assemblea de personal docent interí i substitut ha iniciat la coordinació i mobilització d’aquest col·lectiu, que a data d’avui és el més afectat pels acomiadaments i precarització de les condicions de treball que imposa la consellera Irene Rigau a través de successius decrets. Aquests decrets passen un rere l’altre en les meses sectorials de negociació sense que cap sindicat pugui fer res per aturar-los, fet que fa que la conselleria se senti cada cop més forta per malmetre el sistema d’ensenyament públic català.

El col·lectiu d’interins i substituts ha iniciat una Campanya informativa i de mobilització en defensa dels llocs de treball i de l’ensenyament públic de qualitat.

Les primeres passes d’aquesta campanya que són la realització d’un vídeo per difondre la precarietat en l’educació pública, la recollida d’adhesions dels Claustres dels Instituts i les escoles de Catalunya fent una petició contra les retallades, una carta al síndic de greuges per denunciar el no pagament del salari del mes de juliol a les persones interines i substitutes que, havent complert els requisits, han vist com se’ls hi ha negat en un darrer decret de la conselleria de Rigau.

Actualment està recollint signatures del Manifest que té unes reivindicacions socials molt clares cercant el suport no només dels docents o persones vinculades a l’ensenyament. També familiars de docents, amics, veïns, famílies, per tal que coneguin quina és la situació de precarietat laboral, discriminació salarial i desmantellament de l’escola pública. “El Manifest i la recollida de signatures ha de servir per explicar al màxim de gent possible, a tots els pobles i barris de Catalunya, de quina manera CiU està desmantellant l’ensenyament públic.” Segons ha explicat a L’ACCENT E.B., membre de l’assemblea d’interins i substituts.

L’entrega de signatures es farà el proper 29 d’agost i estan preparant la recollida d’adhesions de col·lectius, partits, sindicats, associacions, etc. Per obtenir “el màxim suport de la societat i la classe treballadora del país”.