[bar group="860×106"]

L’Assemblea de Personal Docent Interí i Substitut talla el trànsit després dels nomenaments precaris i convoca a la vaga

foto concentracio interins 31 dagostAquest divendres dia 31 el trànsit de la Via Augusta, a Barcelona va tornar a tallar-se a l’alçada del Departament d’Ensenyament, després de la concentració del passat dimecres 29. El motiu: els primers nomenaments precaris del curs que, a més de rebaixar el sou a tots els substituts i interins, perpetua l’atur de la majoria, abocant-los a una situació que cada dia s’acosta més al límit. L’Assemblea aprovà donar suport a la vaga convocada pels primers dies de curs.

Denuncien que la precarietat del nou curs es presenta no només en els docents, sinó també amb els alumnes. I és que les retallades que s’estan fent connecten més que mai la pèrdua de drets laborals dels docents amb la qualitat pedagògica de les classes.

Després de tallar el trànsit, van fer  una assemblea on es va presentar el seu funcionament i el que s’ha fet fins ara. Hi assistien substituts i interins que havien vingut per expressar el seu malestar i intentar trobar solucions en una lluita organitzada. En solidaritat, també hi eren funcionaris i persones d’altres col·lectius, com l’Assemblea d’Aturats i personal de Sanitat. De fet, el lema presentat al carrer va ser “Educació i Sanitat, pública i de qualitat”. Al pas de zebra, també es va pintat “Rigau, dimissió” i “SOS Educació”.

Després de decidir recolzar la vaga, convocada per la Coordinadora Interzones, s’han parlat d’algunes propostes d’accions que se seguiran concretant en la propera assemblea. Segons han declarat alguns participants, l’Assemblea està oferint un espai de trobada que permeti treballar per una acció unitària i coordinada, a més dels sindicats, entre uns docents en una situació més precària que mai i que, per tant, han vist la necessitat d’autoorganitzar-se per fer front als atacs del Departament d’Ensenyament contra alumnes, mares, pares i docents de l’escola pública.


[bar group="860×106"]