[bar group="860×106"]

L’assemblea de treballadors aturats ocupa dues OTG a Barcelona

Ocupació d'una OTG aquest dilluns 25 a Barcelona. Foto: KaosenlaredPer protestar contra la situació en què es troben i per presentar un recull d’onze reivindicacions a la Generalitat, un grup d’aturats ha ocupat aquest dilluns 20 d’abril a les 8 del matí a Barcelona dues OTG (Oficines de Treball de la Generalitat). El grup de treballadors que ha protagonitzat l’acció està organitzat dins l’Assemblea de Treballadors i Treballadores Aturades de Barcelona.

>> La mobilització alerta que ja hi ha 120.000 desocupats als Prinicipat de Catalunya que no perceben cap prestació d’atur i que hi ha 100.000 famílies que tenen tots els membres a l’atur.

>> Llegiu l’entrevista a un portaveu de l’Assemblea d’Aturats de Barcelona: “Cal que es crein assemblees d’aturats a cada barri i localitat”

Durant les dues ocupacions a les OTG del carrer Sepúlveda i del carrer Joaquim Pou, el col·lectiu ha repartit octavetes dins de les oficines. Després, cap a les 10 del matí, unes 60 persones de l’Assemblea d’Aturats han anat a la plaça Sant Jaume per entregar la plataforma reivindicativa a la Generalitat i a l’Ajuntament.

Els aturats que han ocupat les OTG expliquen que ja hi ha “600.000 els treballadors i treballadores que a Catalunya ens trobem a l’atur, acomiadats en algun dels nombrosos expedients de regulació d’ocupació, després del tancament d’empreses i tallers, o als quals no s’ha renovat el contracte precari”. A més, afegeixen que “uns 120.000 desocupats catalans no percebem cap prestació d’atur, i hi ha més de 100.000 famílies a Cataluya que tenen a tots els seus membres aturats”.

Plataforma reivindicativa de l’Assemblea d’Aturats:

 1. Llocs de treball per a tots els treballadors desempleats o en el seu defecte una Prestació d’Atur Indefinida de 1.200 €/mes amb la corresponent cotització a la seguretat social fins a la recolocació efectiva (La Generalitat de Catalunya, mentre el govern de l’estat no modifiqui la Llei General de la Seguretat Social, es farà càrrec d’aquesta prestació així com de la corresponent cotització a la Seguretat Social).
 2. Augmentar les places i els recursos dedicats als cursos per a aturats fins cobrir les necessitats reals. No la externalització dels cursos. En el cas d’aturats que no cobrin cap prestació, els cursos s’hauràn de cobrar.
 3. Augmentar la inversió dedicada a les oficines de treball, tant per suplir el dèficit d’oficines com per tenir-les en condicions.
 4. Pel que fa a l’obra pública municipal projectada amb diners públics del pla E, demanem que es creï una bossa de treball rotativa cogestionades entre l’administració, les assamblees d’aturats i les associacions de veïns. No a les empreses subcontractades. Que la contractació  es dugui a terme directament des dels ajuntaments.
 5. Transport gratuït per a totes les aturades i aturats per poder buscar feina amb facilitat.
 6. Serveis bàsics gratuïts per totes aquelles unitats familiars que tots els membres estiguin l’atur: Els ajuntaments i el govern de la Generalitat han de gestionar el pagament del lloger, en el cas de vivenda habitual, l’electricitat, el gas, l’aigua, les taxes municipals, la matricula i llibres de les escoles públiques i la universitat. Implantació d’una targeta similar a la dels pensionistes per als treballadors aturats per a assegurar la gratuïtat dels esmentats serveis bàsics.
 7. Moratoria per les hipoteques en la vivenda habitual. Cap desnonament de families aturades per falta de pagament tant de lloger com hipoteca.
 8. Prohibició dels acomiadaments laborals i rebuig de tots els Expedients de Regulació d’Ocupació.
 9. Jornada de 30 hores setmanals sense retalls salarials, prohibició de les hores extres i el treballa preu fet (La Generalitat de Catalunya, mentre el govern de l’estat no aprovi la jornada laboral de 30 hores setmanals en l’àmbit que li correspon (Administració Pública, Sanitat,……..) aplicarà la reducció de la jornada a 30 hores setmanals i suprimirà les hores extres).
 10. Renovació automàtica de la tarjeta de residència s’estigui treballant o a l’atur. Papers per a tothom.
 11. Els ajuntaments haurien de cedir gratuitament un local permanent per les necessitats dels aturats (informació, assesorament…) i la utilització d’un local gran per realitzar assamblees d’atutrats.

 


[bar group="860×106"]