[bar group="860×106"]

L’Ateneu Popular de Xàtiva presenta les “Nits baix del Castell” amb crítiques a l’obstruccionisme de l’Ajuntament

El divendres 15 de juliol tindrà lloc a Xàtiva la segona edició del festival “Nits baix del castell”, que finalment serà a les 22:00h a la plaça Sant Jaume. Aquesta segona edició comptarà amb la cantant i pianista catalana Gemma Humet, que presentarà el seu disc de debut en solitari Si canto enrere. Després d’acompanyar músics de la talla de Toti Soler, Toni Xuclà o Feliu Gasull, en aquest disc Gemma Humet homenatja alguns dels seus referents literaris com Miquel Martí i Pol o Federico García Lorca i recupera algunes peces de la Nova Cançó com “Quan érem infants” de Miquel Porter o “Si te me’n vas” del seu tiet, el ja desaparegut Joan Baptista Humet.

13709863_1043850372319222_2982579719378456918_n

“Nits baix del castell” pretén completar l’oferta cultural de la ciutat allunyada de l’”elitisme d’altres festivals” al mateix temps que compensa la nul·la presència d’actuacions musicals en valencià al juliol xativí, segons expliquen des de l’Ateneu.

Problemes amb l’Ajuntament

En la nota de premsa de l’Ateneu Popular de Xàtiva, a més de presentar l’edició d’enguany, els organitzadors han lamentat les dificultats que ha posat l’Ajuntament per poder celebrar l’esdeveniment. Segons han denunciat, l’acte s’havia d’organitzar inicialment als Jardins del Palasiet, com en l’edició anterior i com s’havia anunciat dies enrere, però a última hora han rebut una comunicació del consistori denegant-los el permís perquè “l’endemà hi ha un casament”. L’Ateneu Popular s’ha mostrat especialment crític amb el que consideren “una pèssima gestió de la sol·licitud presentada” i denuncien que es tracta d’una “decisió política, derivada de l’actitud crítica de l’Ateneu Popular de Xàtiva respecte d’algunes actuacions de l’equip de govern”. Així, els organitzadors equiparen l’actual equip de govern amb el de l’etapa anterior del PP, perquè fa un “ús partidista del béns públics,  i veta a qui els resulta incòmode”.


[bar group="860×106"]