[bar group="860×106"]

L’atur es duplica en només un any

Cada vegada que es publica l’enquesta semestral de Població Activa les fredes xifres es veuen obligades a expressar el drama humà de l’atur. I és que, segons aquestes dades oficials, que han estat criticades per intentar maquillar la contundència de la crisi, les persones aturades han arribat a la xifra històrica de 1.224.700 als Països Catalans, quan només fa un any eren 590.100 persones, menys de la meitat. Per tant, la taxa d’atur s’ha situat actualment en el 17,5%, és a dir, que casi un de cada cinc catalans amb edat de treballar no poden fer-ho.

Resultats per comunitats autònomes
Aquest augment històric afecta les tres comunitats autònomes, on en cada un dels territoris l’atur duplica les xifres de fa un any, però de ben segur es pot considerar al País Valencià i el Principat com els més impactats per la crisis, doncs han patit la davallada de l’ocupació més accentuada de tot l’Estat en el darrer semestre, amb 289.700 nous aturats només entre ambdós territoris. I si es comparen les xifres del darrer any, novament el Principat i el País Valencià consten com les comunitats autònomes amb major creixement de l’atur anual, només superades per Andalusia.

Taxes per sectors productius
Per sectors econòmics, el principal augment d’aturats s’ha donat en el sector de serveis, on es concentren casi mig milió de persones, i el de la construcció, que ha superat enguany a la xifra històrica dels 200.000 aturats. En el sector de la indústria destaca l’afectació de la crisi en el Principat i el País Valencià, que pràcticament han triplicat els aturats del sector en només un any, fet que s’explica per l’augment històric dels Expedients de Regulació d’Ocupació en aquests dos territoris.

Finalment, segons les dades de la citada enquesta, que no aporta les xifres per comunitats autònomes, al març hi havia 1.068.400 llars de l’Estat espanyol amb tots els seus membres en atur, més del doble que un any abans.


[bar group="860×106"]