[bar group="860×106"]

“L’educació ha guanyat les eleccions a les Illes”

L'Assemblea de Docents celebra els mals resultats del PP, i ho atribueixen a la lluita feta per la comunitat educativa

Els resultats de les eleccions autonòmiques a les Illes Balears han estat motiu de satisfacció per l’Assemblea de Docents de les Illes. L’organització només veia possible dialogar sobre el model educatiu després d’un, i amb els resultats a la mà veuen com els partits favorables al Pacte per l’Educació són majoria respecte als favorables al TIL. “La LOMCE, les retallades i la segregació a les aules queda en absoluta minoria i sense cap capacitat d’influència. Per tant hi ha motius per estar ben contents”, afirmen.

Les eleccions també han servit perquè l’Assemblea de Docents faci balanç de la seva tasca. L’organització valora la feina feta amb la comunitat educativa com ” perseverant, dedicada, esgotadora i llarga”L’aposta per la vaga indefinida (iniciada el 2013) va ser una aposta valenta i encertada”, afegeixen. La lliçó més important: “l’aposta per la vaga indefinida va ser una aposta valenta i encertada”, consideren.

Desgast electoral

L’Assemblea de Docents s’atorga part del mèrit del desgast que el PP i Bauzá han demostrat en aquests comicis. “L’estratègia de la confrontació no li ha servit per res sinó per estavellar-se. Davant el fort conflicte plantejat ha mostrat la seva pitjor cara, la d’un governant dèspota, autoritari, perdonavides, irracional, amb poca capacitat d’anàlisi i mal estrateg”, argumenten.

Què fer a partir d’ara? Doncs segons l’Assemblea ha arribat el moment d’impulsar una educació valenta, de consens i transparent. D’altra banda, tot i considerar que han guanyat un assalt, reconeixen que encara queda molta batalla. Sense anar més lluny, continuen vigents les proves a tercer de primària, que volen anul·lar, i els currículums de la Conselleria, que esperen poder aturar.


[bar group="860×106"]