L'EI es manifesta a Tarragona, València i Barcelona sota el lema “Dones, la crisi ens fa més precàries”

L'EI es manifesta a Tarragona, València i Barcelona sota el lema “Dones, la crisi ens fa més precàries”

</meta>

</meta>

Centenars de persones es van manifestar convocades aquest dilluns en motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora a Tarragona, València i Barcelona. A les tres ciutats l’Esquerra Independentista ha denunciat les desigualtats per raó de sexe i gènere que avui dia encara segueixen perpetuant-se en el marc del sistema capitalista i patriarcal.

A més, també ha posat especial èmfasi en el context de crisi econòmica capitalista, que està portant a una major feminització de la pobresa.

Manifestació unitària a Tarragona

</meta>

</meta>

</meta>

</meta>

</meta>

</meta></meta>

</meta>Convocades per la Coordinadora 8 de març, formada per diversos col·lectius feministes, per les organitzacions de l’EI i sindicats, unes 200 persones es van manifestar pels carrers de Tarragona. Durant el recorregut, que anà de la plaça dels Despullats al portal del Consistori, les manifestants varen cridar lemes com “fora els rosaris dels nostres ovaris” o “sense les dones no hi ha revolució”, a més de desplegar una pancarta a la plaça de la Font.

Enguany és el primer cop que la manifestació del 8 de març a Tarragona és unitària. Ha comptat amb el suport, entre d’altres, de les assemblees de joves de Reus i Tarragona, Cau de Llunes, l’Ateneu Llibertari Alomà, la CGT, Co.Bas, la CUP, IAC-USTEC, Maulets, el SEPC o Endavant.

València denuncia els casos d’assetjament sexual a Canal 9

A València, l’Esquerra Independentista es va manifestar al vespre pels carrers del centre de la ciutat. La manifestació va posar especial èmfasi en la denúncia de l’agreujament de la situació de les dones en l’àmbit laboral, social i domèstic. Així mateix, també es va denunciar el recent conegut cas d’assetjament sexual del cap de personal de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i ex-president provincial del Partit Popular, Vicente Sanz, contra tres periodistes del Canal 9.

D’altra banda, les manifestants van condemnar el proper Encontre Mundial de Dones per un Món Millor, que se celebrarà a finals d’aquest mes a València i on es reuniran ministres del Govern de l’Estat espanyol i altres institucions internacionals. Segons les organitzacions convocants, aquestes institucions i polítics mantindran, malgrat l’encontre, “la hipocresia política i inacció vers les injustícies i desigualtats de gènere”.

300 persones a Barcelona malgrat la neu

A Barcelona, malgrat la neu i el fred, a més del caos circulatori i en el transport públic, unes tres-centes persones es van manifestar de la Plaça Universitat fins a plaça Sant Jaume, passant per la rambla de Barcelona.

La manifestació, que també estava convocada per diversos col·lectius feministes, organitzacions i sindicats, anava encapçalada per la pancarta de Ca la Dona, que portava per lema “Nosaltres, alternatives feministes”.

El bloc de l’Esquerra Independentista va cridar consignes en tot moment contra la discriminació laboral i per un avortament lliure i gratuït real, doncs malgrat l’aprovació de la nova Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, l’avortament continua sense ser sufragat per la xarxa sanitària pública, esdevenint inassumible econòmicament per a moltes dones.