[bar group="860×106"]

Les accions per la desobediència tornen al carrer

La COS convoca aquest divendres una jornada de lluita.

Davant l’anunci, el passat dimarts, que el govern espanyol posava en marxa tots els preparatius per a impugnar el procés participatiu del 9N, han tornat a sorgir altra vegada les crides a la desobediència. Un concepte que tornarà a figurar en l’escena política del Principat en els propers dies, ja que avui mateix el Consell d’Estat ha aprovat per unanimitat l’informe que serà la base jurídica de la impugnació de la convocatòria del 9N davant del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, el diputat de la CUP David Fernàndez ha dit que “només queda la desobediència”. Des de la campanya Desobeïm s’ha afirmat que “cal tirar pel dret”. Fins i tot l’ANC ha apujat el to, sobretot respecte a l’escenari de la primera prohibició, instant la gent a concentrar-se, amb prohibició o sense, davant dels locals de votació el proper dia 9.

La COS convoca aquest divendres una jornada de lluita

La Coordinadora Obrera Sindical ja fa setmanes que va convocar per aquest divendres 31 d’octubre una jornada de lluita “en clau laboral i sindical per a donar una resposta a la prohibició de la consulta del 9N per part del TC”.

Aquesta convocatòria té previst realitzar accions descentralitzades arreu dels Països Catalans, i dues accions principals a la ciutat de Barcelona. La primera és una concentració a les Tres Xemeneies del Paral·lel -epicentre de la mítica vaga de La Canadenca l’any 1919- per tal de fer una acció que els organitzadors no han volgut publicitar. La segona és la crida a concentrar-se a les sis de la tarda davant la seu de CDC al carrer Còrsega, per a donar inici a una manifestació que recorreria diversos carrers de l’Eixample.


Mallorca engega també una campanya per la desobediència

L’esquerra independentista de Mallorca ha anunciat avui que es suma a la campanya Desobeïm, adaptant-la a la problemàtica de Mallorca. En aquest sentit, es fa una crida a desobeir aquelles normes i lleis que formen part de les agressions contra els drets socials i nacionals de mallorquins i mallorquines. La llei Wert, el TIL, les agressions contra el territori, la impunitat de la corrupció o la legislació antiobrera són elements que assenyalaran com a eines que neguen aquests drets, i l’autodeterminació com l’element necessari per a combatre-les.


Accions per la desobediència al Penedès i Anoia

La campanya Desobeïm ha continuat en les darreres setmanes fent agitació per a promoure la necessitat de la desobediència com a element per a poder materialitzar la ruptura amb l’estat. A l’Anoia i al Penedès la campanya ha centrat la seva activitat en els edificis d’institucions de l’estat. Així, a Vilafranca es va omplir de cartells l’edifici dels jutjats i el de la delegació d’hisenda. A Capellades fou l’edifici de la Guàrdia Civil que aparegué amb una gran pintada cridant a la desobediència.


Multa de 3.300 euros per enganxar cartells cridant a la desobediència

El districte d’Horta-Guinardó, de Barcelona, governat per CiU, ha imposat cinc multes que sumen 3.300 euros a diversos militants independentistes per enganxar cartells de la campanya Desobeïm. L’esquerra independentista del barri ha iniciat una campanya per denunciar aquesta repressió en forma de multes, que no és la primera vegada que pateixen. En concret, la campanya assenyala els set regidors o consellers de CiU del districte com a responsables d’una campanya de persecució a l’independentisme d’esquerres.


Concorregut acte a Valls

Així mateix, Independència per canviar-ho tot va convocar el passat dilluns 27 un acte a Valls amb l’assistència de prop de dues-centes persones. Hi van intervenir Teresa Forcades, el regidor de la CUP de Valls Gerard Nogués i Manuel Delgado. Aquest darrer va protagonitzar una intervenció on va explicar el caràcter transformador de l’independentisme d’esquerres i la seva vinculació amb la història del moviment obrer català.

 


[bar group="860×106"]