[bar group="860×106"]

Les CUP pugen a Valls i entren a Reus, però l’onada de la dreta escombra el Camp de Tarragona i l’Ebre

camp tarragona i terres de l'Ebre

Com arreu del país, l’enfonsament del PSC-PSOE entre els seus votants a causa de les seves polítiques neoliberals i la manca de projecte català propi beneficia la dreta, que manté l’onada ascendent que la va dur a governar la Generalitat

A Tarragona el PSC es manté amb 12 regidors com a força més votada, però ni amb el suport de l’únic regidor d’ICV arriba a la majoria. Així, CiU amb 7 regidors i PP amb 7 més, poden prendre-li l’alcaldia a José Felix Ballesteros, si Victòria Forns, que encapçala la llista de la dreta regionalista, arriba a un acord amb Alejandro Fernández, cap de llista del partit conservador espanyol. la CUP, que concorria per primera vegada als comicis a la ciutat, ha obtingut un 2,28% dels vots.

A l’Alt Camp, CiU guanya en 16 localitats, inclosa la capital, Valls, on puja de 10 a 13 regidors, i perd el primer lloc a Aiguamúrcia. El PSC conserva 5 alcaldies. A Valls, la Candidatura d’Unitat Popular obté 3 regidors, en pujar del 7,51% al 12,66% dels vots, i esdevé tercera força a poca distància del PSC, que perd 4 regidors i es queda també amb 3 regidors, en perdre gairebé la meitats dels vots. Gerard Nogués, Jordi Escoda i Lurdes Quintero seran els tres representants de la CUP al consistori.

Al Baix Camp, l’alcaldia de Reus canviarà de color per primera vegada des del final del franquisme, i el convergent Carles Pellicer serà el nou alcalde. CiU ha obtingut 10 regidors, mentre que el PSC ha baixat a 8, i ERC i ICV es queden sense representació perdent 2 regidors cadascuna. La CUP entra a l’ajuntament amb 1 regidor. En la seva primera participació electoral, la llista de l’esquerra independentista suma 1.931 vots, el 5,13%.

Pel que fa a la Conca de Barberà, a Montblanc ERC-APM obté la majoria abosluta amb 7 regidors, baixant CiU i PSC, mentre la CUP, que es presentava per primer cop, es queda amb un 3,5% dels vots.

A les Terres de l’Ebre la CUP hi era per primera vegada present a Ulldecona, al Montsià, on ha obtingut un 4% dels vots. A  Amposta, CiU torna a guanyar, i la feixista PxC entra a l’ajuntament amb un regidor. Al Baix Ebre, a Tortosa, CiU obté una majoria absoluta amb 12 regidors, mentre PSC s’enfonsa i perd 4 dels seus 7 regidors, el partit racista d’Anglada obté també un regidor en aquesta ciutat, i 2 a Roquetes. A Móra d’Ebre, capital de la Ribera d’Ebre, CiU obté majoria absoluta després de vuit anys de governs conjunts de PSC i ERC.

  • El suport a les candidatures d’unitat popular al Camp de Tarragona i al Montsià:

camp tarragona i terres de l'Ebre

 

+ Tots els regidors de la CUP poble a poble

+ Les CUP creixen als vallesos i les CAV es reforcen a l’Occidental

+ Es debilita el domini del PSC al Baix Llobregat i CiU esdevé segona força

+ La taca de la unitat popular s’estén al Penedès, Anoia i el Garraf

+ El PSC perd l’hegemonia al Barcelonès mentre CiU guanya Barcelona i el PP Badalona

+ Matisos dins el domini blau. Radiografia de les eleccions a la Ciutat de València

+ Illes Balears: El PP arrasa, però el PSM aguanta l’embestida


[bar group="860×106"]