[bar group="860×106"]

Les Festes Alternatives de Castelló de Rugat acaben amb èxit malgrat els impediments de la corporació local

greixers

El passat diumenge 18 d’agost va cloure la segona edició de les Festes alternatives de Castelló de Rugat (FESTACA) amb l’actuació del grup Baraca Folk i el ja tradicional sopar de baix braç. Aquest any les fetes organitzades pel Col·lectiu Greixers han comptat amb un gran nombre d’activitats per a totes les edats que han inclòs albades, correbars, taller de danses, ruta turística nocturna, una xerrada sobre el fem a la Vall d’Albaida, cucanyes, torneig de petanca, nit d’astrofísica o la pujada nocturna al Benicadell, entre d’altres.

En aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració d’un important nombre de col·lectius, de comerços, de persones a títol individual i, fins i tot, dels ajuntaments veïns de Montitxelvo i Otos. No obstant, la polèmica ha sorgit -un any més- pel dèficit democràtic de l’alcalde José Miquel Barranca, el qual, segons explica el col·lectiu organitzador, s’ha negat a reunir-se amb els representants, que ho estaven sol·licitant des del mes de maig. A més a més, la regidora de Festes, Begoña Garrigues, va assegurar al darrer Ple, al mes de juliol, que ella no s’havia reunit amb Greixers, perquè no li havia vingut de gust. Dies després, enviava casa per casa una carta en què intentava justificar el perquè de la seua negativa.

Segons Greixers, l’actitud autoritària del consistori es deu a la incapacitat d’acceptar democràticament les crítiques dels veïns i veïnes. En els sis anys d’existència de l’associació, no és la primera vegada que algun membre de l’Ajuntament es nega a rebre’ls; de fet, l’any passat fou el mateix Alcalde qui s’hi negà, fins el punt d’increpar a membres del col·lectiu pel carrer. D’aquesta manera, el consistori ha denegat reiteradament permisos per realitzar activitats i ha enviat la policia local per evitar el desenvolupament si ja estaven en marxa.

En la nota enviada a prensa, el Col·lectiu Greixers, atribueix els fets a que “el Partit Popular de Castelló sempre ha intentat emprar les festes com a excusa per crear simpaties al voltant del partit, cosa que li va funcionar quan tenia diners per a fer tota mena d’actes propagandístics. Ara, sense diners i amb un equip molt limitat es veu incapaç de fer res especial, que no siga atacar a aquells que tenen iniciatives i que no volen estar subjectes a les seues directrius, buscant sempre enfrontaments que els porten beneficis polítics, fet que va ser corroborar amb l’anterior regidor de festes el qual ens va manifestar que si s’aturava el canal de difusió de notícies de Greixers i s’entrava en la sintonia de l’Ajuntament seria molt més fàcil aconseguir el seu beneplàcit.”

Vegeu el vídeo promocional de la FESTACA


[bar group="860×106"]