Les Marxes de la Dignitat arriben a València

Procedents d'Elx, de Bunyol i de Castelló de la Plana, tres columnes de la Marxa de la Dignitat confluiran aquest dissabte al Cap i Casal.

Demà dissabte arriben a València les tres columnes de les Marxes de la Dignitat que han recorregut l’extrem sud dels Països Catalans sota les banderes del pa, treball, sostre, dignitat i del “no” a la corrupció.

La columna més llarga, la procedent d’Elx, porta deu dies caminant, mentre que la de Bunyol fa només dos dies que isqué. El recorregut fins a València s’ha realitzat sense incidents tot i que en algunes localitats han trobat impediment per part de les autoritats per allotjar-s’hi. Al seu pas pels diferents pobles, s’hi han realitzat nombrosos actes d’acollida, xerrades informatives i assemblees obertes i les lluites locals s’han pogut vincular a les reivindicacions més globals.

Per acabar la reivindicació, les columnes eixiran demà dissabte des d’Aldaia, Meliana i Catarroja cap a les 9h i està previst que confluïsquen cap a les 12h a la plaça de Patraix. Després d’una assemblea oberta i un dinar popular, una manifestació final, amb hora d’eixida a les 17h, serà el punt final de les Marxes de la Dignitat pel territori valencià.

Nombroses entitats i sindicats s’han sumat a aquesta iniciativa impulsada per la Cimera Social, entre les quals la CGT o la Intersindical, i també l’esquerra independentista a través de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).