Les mobilitzacions contra la matança israeliana es multipliquen als Països Catalans

>> Noves mobilitzacions previstes: a Barcelona, aquest dissabte dia 5 a les 17.30h als Jardinets de Gràcia

Milers de persones s’han manifestat aquesta setmana a diverses poblacions dels Païxsos Catalans per protestar contra l’atac de l’exèrcit d’Israel en aigues internacionals contra a sis vaixells que portaven ajuda humanitària a Gaza i l’assassinat d’almenys 16 dels internacionalistes que hi viatjaven (dada encara per confirmar).

>> Protestes a Barcelona, València, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Girona, Lleida, Reus, Vinaròs i Torredembarra.

En moltes localitats dels Països Catalans hi hagué mobilitzacions. A Vilafranca del Penedès, més de 100 persones es van concentrar a la plaça de la Vila per denuciar la matança de cooperants. Un centenar de persones es van manifestar també a Girona. També hi hagué actes de protesta a Lleida, Reus i a Torredembarra, entre altres.

Les cròniques d’algunes de les mobilitzacions

 

2.000 manifestants a Barcelona
Unes 2.000 persones es van manifestar a Barcelona dilluns 31 de maig. Primer es van concentrar davant l’oficina de relacions comercials entre Catalunya i Israel, situada a Travessera de Gràcia, per anar després en manifestació fins a davant la seu de les institucions europees al passeig de Gràcia.
Els manifestants, cridaren consignes contra el terrorisme de l’Estat d’Israel, reclamaren també el Boicot a Israel i la llibertat dels activistes solidaris empresonats. Assistents a la concentració van llençar ous a les oficines de relacions comercials amb Israel.

 

Centenars de persones a València denuncien Israel i reclamen la llibertat dels detinguts
Unes 500 persones s’han concentrat a la Plaça de l’Ajuntament a València per denunciar la barbàrie de l’estat d’Israel per l’atac mortal contra la flota de la llibertat, formada per cooperants internacionals realitzat avui i per reclamar la llibertat dels detinguts entre els quals hi ha el periodista valencià David Segarra.
La concentració convocada per la comunitat palestina de València i que ha comptat amb el suport de diferents organitzacions polítiques, socials i sindicals valencianes, entre elles l’esquerra independentista, de la qual fou militant durant els anys 1990 i principis dels 2000 David Segarra que milità a l’organització juvenil Maulets i s’inicià com a periodista a L’Avanç.
Les persones aplegades a la plaça han cridat contra el bloqueig de Gaza, contra el genocidi sionista i a favor de la intifada. Al manifest llegit per Xavi Sarrià, que recentment estigué a Palestina formant part de la brigada de músics dels Països Catalans, s’ha denunciat la impunitat d’Israel i a la passivitat de la comunitat internacional, en especial de la Unió Europea i Estats Units.
A la mobilització han participat familiars de Segarra, com ara sa mare, Cristina Soler qui ha exigit que la comunitat internacional faça pagar molt car a Israel la massacre. Així mateix, la mare d’en David ha anunciat que les informacions indiquen que els internacionalistes detinguts seran desembarcats en breu.

 

Un centenar de persones es manifesten a Vinaròs en solidaritat amb els cooperants propalestins
Entre 80 i 100 persones s’han manifestat aquesta vesprada per mostrar la seua solidaritat amb els cooperants propalestins i el rebuig i indignació per la mort i detenció dels tripulants de la “flotilla”, que pretenien trencar l’embargament a que està sotmès la població de Gaza per dur 10.000 tones d’ajuda humanitària.

La convocatòria ha sigut fruït de la reacció espontània del poble de Vinaròs, que per via msm i internet s’han convocat per la passada tarde a la plaça de l’Ajuntament de Vinaròs.
Durant la concentració s’ha penjat una pancarta que han fet un grup de graffiters del poble. També s’han llegit uns parlaments on s’ha denunciat la venda d’armes per part del govern espanyol a Israel i on s’ha mostrat la solidaritat amb les persones segrestades i mortes. S’ha fet un esment especial amb David Segarra, el periodista Valencià segrestat ja que ha col·laborat amb el Ball de Dimonis de Vinaròs i amb l’assemblea de maulets del Sénia.

 

Imatges:

València Barcelona

Vilafranca Girona