Les mobilitzacions contra l'augment dels transports s'intensifiquen durant el MWC

Les mobilitzacions contra l'augment dels transports s'intensifiquen durant el MWC

bcn00

Les mobilitzacions contra les pujades desorbitades del transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han intensificat amb l’arribada del Gongrés de Telefonia Mòbil (WMC) a la capital. Desenes de concentracions del grups de ciutadans obriren les portes d’estacions de Metro i tren aquest dilluns a la tarda. Més tard, una manifestació d’un miler de persones recorria els carrers cèntrics de la ciutat. L’hotel Casa Fuster, als jardinets, fou ocupat al vespre per un centenar de manifestants. Per als propers dies hi ha convocades noves mobilitzacions davant la intransigència de l’ajuntament i els responsabels del transport a atendre les demandes ciutadanes.

Els dies previs ja s’havien fet diverses mobilitzacions tant a les estacions com de cara al MWC, com l’ocupació el dissabte al portal de l’àngel del Mobile World Center instal·lat a la seu de Telefònica.

bcn01

El dilluns 24, al matí, una concentració ocupava l’entrada del MWC, i es tallava la circulació de la línia 3 del metro i dels Ferrocarrils de la Generalitat en la línia que porta a la Fira on se celebra el congrés. A partir de les 19h en prop d’una cinquantena d’estacions s’obriren les portes per a permetre el pas de milers de persones sense abonar els viatges. Els concentrats s’anaren aplegant després al passeig de Gràcia, on començà una manifestació que aplegaria prop de mil persones.

Els manifestants recorregueren el Passeig de Gracia i feien arribar el clam ciutadà contra les pujades als luxosos hotels que aquests dies allotgen les delegacions del Congrés de Mòbils. A l’hostel Casa Fuster, que allotja els executius de la companyia Huawei, una de les principals delegacions del MWC, un centenar de persones ocuparen el vestíbul.

Al vespre, encara, centenars de persones es concentraren davant el restaurant on el multimilionari propietari de Facebook havia d’anar a sopar, protegit per un gran desplegament policial.

bcn02

En els propers dies s’han convocat noves mobilitzacions davant la negativa de l’Ajuntament i les autoritats del transport a establir cap mena de diàleg per atendre les demandes dels ciutadans, que han vist com els transports públics han incrementat astronòmicament els seus preus en els darrers anys, esdevenint una despesa inassumible per a centenars de milers de famílies en situació econòmica precària.

La plataforma Stop Pujades, que impulsa les mobilitzacions, ha rebut el suport d’un gran nombre d’entitats veïnals, assemblees, organitzacions, partits i sindicats. l És el cas dels Treballadors en lluita de Panrico, Telefónica i els Bombers, dels Iaioflautes, l’esquerra independentista, assemblees de barris, COS, CGT i les formacions CUP i EUiA. En la roda de premsa de presentació de les mobilitzacions coincidint amb el MWC, van criticar les amenaces de sancions fetes per l’ajuntament, i David Fernàndez (CUP-AE) denuncià que l’ajuntament gasta pel Congrés més de 100 milions d’euros mentre es nega a atendre demandes veïns d’un servei de transport públic assequible.