Les mobilitzacions dels treballadors de sanitat sacsegen Barcelona

Les mobilitzacions dels treballadors de sanitat sacsegen Barcelona

Un miler de metges i personal sanitari van evidenciar la seva indignació davant del Palau de la Generalitat

El dimecres dia 13 d’abril a la tarda un miler bates blanques van manifestar-se pel centre de Barcelona. Va ser la darrera protesta contra les retallades de sanitat, després d’una jornada molt moguda. Durant tot el dia hi havia hagut mobilitzacions tallant els accessos a Barcelona. Una protesta coordinada que no va agradar gens al conseller de sanitat Boí Ruiz. Damunt de les bates de molts manifestants hi destacava una gran i, en referència a la indignació generalitzada que viu el sector. Gent molt diversa i algun retrobament entre antics companys de feina, evidenciava una certa unitat entre els treballadors de sanitat.

Una infermera de Bellvitge remarcava que la indignació ve del fet que les retallades ja han començat. “A Bellvitge, ara han acabat els contractes de 3 mesos i els nous contractes són de 5 dies”. Pel que fa a la borsa de treball i al sistema per punts destaca que “la cosa està tan fotuda que la gent que abans podia tenir accés a una feina de sis mesos, ara no té feina”.

Finalment, un cop a Plaça Sant Jaume, set metges entren al Palau de la Generalitat com a representats dels principals hospitals de Barcelona. El govern, ha de mantenir les formes davant de certs col·lectius i més sabent que avui hi ha convocada una gran mobilització del sector públic.