L'espanyolisme i el feixisme es manifesten mentre els mossos reprimeixen antifeixistes i independentistes

L'espanyolisme i el feixisme es manifesten mentre els mossos reprimeixen antifeixistes i independentistes

fatxesAquest 12 d’octubre els carrers de Barcelona han tornat a viure una jornada marcada per manifestacions de signe contrari, també amb un tractament ben diferent per part dels mossos d’esquadra. Aixxí, feixistes i espanyolistes celebraven una concentració a la plaça Catalunya que volia ser la resposta a les mobilitzacions independentistes de la diada de l’onze de setembre passat, i que després d’una intensa campanya mediàtica, ha aplegat entre sis mil i deu mil persones que han ocupat el centre de la plaça. Entre els assistents hi havia des de diputats i dirigents de PP i Ciutadans, partits que han participat en l’organització de l’acte, fins a grups més explícitament feixistes com Falange, Plataforma x Catalunya o diversos grupuscles nazis.

Durant al concentració grups de falangistes han mostrat banderes espanyoles amb l’àliga franquista i csimbologia feixista a la plaça de Catalunya i han pintat banderes espanyoles al bust del monument a Francesc Macià. També han agredit un dels seus correligionaris en confondre’l amb un independentista quan intentava estripar una estelada. Tots esl actes vandàlics i violents els han pogut fer sense cap destorb dels mossos.

Repressió dels mossos contra antifeixistes i independentistes

12obcn

Mentrestant, a pocs carrers de distància, un gran contingent dels mossos blindava la plaça Universitat per impedir que els antifeixistes es manifestessin contra l’acte ultra i contra la celebració de la hispanitat i el genocidi. El dispositiu desplegat pel departament de Felip Puig ha carregat a cops de porra contra la concentració convocada per antifeixistes i independentistes. Un antifeixista ferit pels mossos en la càrrega ha estat retingut quan era traslladat al CAP, i posteriorment a l’hospital Clínic, on alguns testimonis han afirmat que era emmanillat al llit de l’hospital i finalment detingut per la policia autonòmica. A la nit ha estat traslladat a la comissaria de les Crots.

Al vespre, grups feixistes han amenaçat i agredit durant hores vianants a la plaça Catalunya i a les Rambles, i també a les estacions de metro de plaça Catalunya i Urquinaona.