L'esquerra de la Gran Bretanya partidària del 'brexit' valora el referèndum

L'esquerra de la Gran Bretanya partidària del 'brexit' valora el referèndum

El vot per la sortida de la UE és per sobre de tot un rebuig de tota la classe política de milions de persones de la classe treballadora a les quals s’ha imposat patir l’austeritat durant dècades amb pocs defensors entre els partits majoritaris.

Això és ara una crisi social de primer ordre. Totes les institucions de l’establishment britànic recolzaven la permanència. El partit conservador, tot i les professions d’unitat, comença una guerra interna. “És un cop de martell a Cameron ‘, ha informat la BBC aquest matí. D’Osborne (1) ja se’n parla en temps passat.

Això podria haver estat una gran victòria del Labour si s’hagués posat al capdavant d’aquesta revolta classe obrera, ai els blairistes no haguessin forçat Jeremy Corbyn a abandonar la seva oposició de fa temps a la UE.

Això ha deixat a la dreta l’ocasió de reclamar una victòria que no és en realitat seva. Gairebé 17 milions de persones han votat per la sortida de la UE, i només 3,8 milions van votar UKIP en l’última elecció. Ara és l’hora que l’esquerra es posi directament al centre de l’oposició als conservadors i la dreta.

Si no desitgem que els racistes siguin la cara del resultat d’avui, doncs no els ho permetem. Hi ha una proporció significativa dels que van votar sortir que ho va fer sobre la base d’oposar-se a l’austeritat i l’ordre neoliberal que ha impactat directament a la seva vida i és part constitutiva de la UE. No aneu tan ràpid a posar a milions de persones al mateix sac de Farage (2).

Molta gent a l’esquerra ha votat romandre a la UE per raons comprensibles en un referèndum molt divisiu. Ara és el moment d’unir-se altre cop al voltant de les demandes més elementals a les quals milions de persones treballadores donaran suport fàcilment.

L’única cosa que l’esquerra pot fer ara, és unir-se al voltant d’aquest resultat i impulsar la lluita contra els conservadors.

Acabem a l’austeritat ara!
Cameron ha de renunciar!
Eleccions generals ara!
No més ‘Europa Fortalesa’ – igualtat per als treballadors migrants!

Lexit: The Left Leave Campaign agrupa la plataforma Scottish Left Leave, l’ Indian Workers Association (GB), el Bangladeshi Workers Council of Britain, el Communist Party, Counterfire, i el Socialist Workers Party.

(1) George Osborne és ministre conservador d’Economia, partidari de polítiques radicalment neoliberals.

(2) Nigel Farage és líder del partit xenòfob UKIP.