[bar group="860×106"]

L’esquerra independentista celebra el 25 d’Abril al País Valencià amb força i unitat

Tota l’esquerra independentista (EI) del País Valencià es va mobilitzar plegada per commemorar la Batalla d’Almansa per recordar els 303 anys d’ocupació espanyola. El 25 d’abril d’enguany es van ajuntar vora 20.000 persones a la manifestació de València i al bloc conformat per l’EI va gaudir d’unes 3.000. La formació independentista va eixir el dissabte 24 al carrer duent una pancarta amb el lema “Som Països Catalans”.La unitat de la nació fou el fil conductor de l’acte que organitzà el divendres 23 d’abril l’EI (Endavant-OSAN, Maulets, CAJEI, COS, SEPC i Alerta Solidària). L’esdeveniment es va realitzar a la Facultat de Filologia de la Universitat de València al vespre i va estar protagonitzat per diversos vídeos, discurs polític i música. Les entitats organitzadores van defensar “la unitat dels Països Catalans com a marc nacional i social de les lluites per a la independència i el socialisme”. Unes dues-centes cinquanta persones hi assistiren i van aplaudir entusiasmades els diversos muntatges audiovisuals que van protagonitzar el vespre. Els diferents vídeos projectats van mostrar la història antiga i recent de la construcció del poble català. Unes peces que han refermat les arrels del nostre poble i han homenatjat els treballadors i les treballadores de la nostra nació.

Al llarg de l’hora i mitja de l’acte la música també estigué present amb l’actuació del grup valencià Naia i en diversos moments amb cant d’albades. Amb tot, un dels moments per ressaltar va ser el parlament realitzat pels militants independentistes Gonçal Bravo i Maria Josep Martínez. Les dues persones van encoratjar “que un país no només el fa una llengua, sinó que són les persones, les relacions humanes i econòmiques, la comunicació i la coordinació de les lluites populars… que el construeixen”. Finalment, Estrella Roja de Benimaclet va cloure l’acte amb la Muixeranga i la Internacional a toc de tabal i dolçaina.

L’endemà al matí la CAJEI va protagonitzar una altra manifestació a Vila-real (la Plana Baixa) amb el lema “Per la terra i el treball, el jovent per la Independència i el Socialisme”. L’acte s’incloïa en la celebració del 25 d’Abril al País Valencià i va aplegar tres centenars de persones d’arreu del país. La marxa començà en un migdia assolellat a la plaça de la Mayorazga. A poc a poc es van aplegar les i els manifestants al cap d’una estona amb una pancarta al davant amb el lema i desenes de banderes roges, liles i estelades. La munió encetava el seu recorregut al llarg de la vila amb tota mena de crits i càntics reclamant la independència dels Països Catalans. Durant el recorregut es va realitzar, en la plaça de les Llibertats Valencianes, una ofrena floral en homenatge als lluitadors i lluitadores catalanes.

En acabar el recorregut, a la plaça Sant Ferran, el jovent independentista va fer un acte polític on van intervenir el portaveu de l’Esquerra Independentista de la Plana, la portaveu de l’Assemblea de Joves de la Plana Baixa i la portaveu de la CAJEI al País Valencià. Als discursos es va reivindicar la importància de la coordinació de tota l’EI, es denuncià la precària situació laboral del jovent i es va llançar un missatge d’ànim per a seguir lluitant per la dignitat de classe, per la terra i per la cultura del poble català.

Unes hores després, a les 18.00h es van reunir 3.000 persones al bloc que l’EI valenciana havia organitzat unitàriament. Darrere de la pancarta amb el lema “Som Països Catalans” milers de persones van escridassar contra el capitalisme i a favor de la independència durant tot el recorregut. Un camí que no tingué cap incident notable. No obstant, un dels moments més espectaculars ha estat l’acció realitzada per militants de l’Esquerra Independentista a la seu central del BBVA de la capital valenciana on s’ha realitzat un mural amb la frase “Mort al Capital”.

Al manifest que va fer públic l’esquerra independentista la setmana prèvia, s’exposava la importància de contemplar els Països Catalans com un tot que ha lluitat al llarg dels segles per la seua supervivència i com les classes populars han estat les protagonistes d’aquesta contesa. Ateses les afirmacions, el bloc independentista aposta “per la Unitat Popular, és a dir la sinergia de totes les lluites populars i moviments socials alternatius d’arreu el territori, com a dinamitzadora d’aquest procés de construcció nacional”. Si bé, l’esquerra independentista deixa clar que aquesta unitat popular ha de tenir uns pilars bàsics al voltant dels quals ha de pivotar: el reconeixement dels Països Catalans com a marc nacional, la reivindicació del dret a l’autodeterminació i la defensa dels interessos de la classe treballadora. Finalment, l’esquerra independentista ha declarat que se sent “satisfeta per la capacitat de mobilització demostrada per les classes populars a la diada del 25 d’Abril d’enguany”, cal esmentar també el pas qualitatiu que s’ha donat amb la unitat en l’organització i la coordinació de tots els agents dins de l’EI.

 


[bar group="860×106"]