[bar group="860×106"]

L’Esquerra Independentista crida l’Onze de Setembre a ‘tirar pel dret’

L’Esquerra independentista dels Països Catalans ha fet la seva crida per a la propera Diada de l’Onze de Setembre, amb un Manifest que apel·la a ‘tirar pel dret’ en el camí de la llibertat dels Països Catalans.

Les organitzacions que formen aquest moviment polític, la Candidatura d’Unitat Popular, l’organització de joves independentista Arran, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, l’organització socialista d’alliberament nacional Endavant, el sindicat Coordinadora Obrera Sindical i Alerta Solidària, reiteren, com han fet en els darrers temps, que “tot full de ruta cap a la independència és paper mullat sense la desobediència”.

En el context actual els independentistes analitzen les cruïlles davant les quals es troba el procés de construcció d’una “república independent, socialista i feminista”. El manifest fa una dura crítica tant de Convergència com de forces com Podemos i l’esquerra autonomista. De la força encapçalada per Mas diu que malgrat haver imposat el seu lideratge  “no estan disposats a desobeir l’ordenament constitucional”, i en critica les seves polítiques de retallades, de compliment dels dictats de la troica, que han creat “una situació de precarietat a la majoria de classes populars” i “no poden ser unes polítiques capaces d’aglutinar la majoria social per a defensar la independència”. També carreguen durament contra Podemos i sectors de l’esquerra autonomista com ICV i Compromís, per les seves promeses de canvis sense qüestionar la monarquia, el pagament del deute la unió europea, i sense el reconeixement del dret a l’autodeterminació. De Podemos diu que es tracta de “la reedició del vell nacionalisme progressista espanyol assajat ja abans per Felipe González i Alfonso Guerra”, però amb un programa “encara més moderat que el del PSOE del 1979”.

El Manifest de l’esquerra independentista destaca que “no hi ha futur” amb la “via morta de l’autonomisme”; i repassant els eixos del seu projecte polític, referma que “sense desobediència no podrem exercir el dret a l’autodeterminació, sense independència no hi ha transformació social, sense socialisme no hi ha polena sobirania, sense feminisme no és possible acabar amb les desigualtats, i que no hi haurà llibertat nacional completa sense la construcció nacional dels Països Catalans”.

Les organitzacions d’aquest moviment polític insisteixen que “la independència és possible i que canviar-ho tot també”, i han fet una crida a sortir al carrer en les nombroses manifestacions i actes convocats per als propers dies en motiu de la Diada.


[bar group="860×106"]