[bar group="860×106"]

L’Esquerra Independentista desafia el capitalisme en un nou 25 d’abril

25 abril 2012Milers de persones han eixit aquest dissabte dia 28 a la vesprada als carrers del centre de València per participar en la manifestació que cada any commemora la derrota en la batalla d’Almansa del 25 d’abril de 1707.

La marxa, que ha arrancat sota la pluja i ha recorregut el centre del cap i casal, ha comptat amb la participació d’un important bloc independentista, molt nombrós i reivindicatiu. En ell, prop de dos milers de persones s’han manifestat sota el lema “Que no ens retallen la identitat. Som Països Catalans” i han cridat consignes com “Sense València no hi ha independència”, “Independència i socialisme” o “No és una crisi, es diu capitalisme”. I en acabar ha tingut lloc a la plaça de la Reina l’acte polític de Maulets i la CAJEI, on han anunciat que a l’estiu ja seran una única organització juvenil.

La primera valoració d’alguns dels organitzadors de la manifestació ha estat molt positiva: malgrat les condicions atmosfèriques i alguna provocació de la policia espanyola, que ha causat la indignació de les persones presents, i malgrat l’acumulació de protestes i mobilitzacions dels darrers mesos, la Diada del 25 d’abril ha tornat a esdevenir un punt de referència en la reafirmació nacional dels Països Catalans.

25 abril 2012La manifestació unitària, però, no ha sigut l’únic acte organitzat a València per l’Esquerra Independentista aquesta Diada. Al matí, més d’un centenar de persones, s’han manifestat per Ciutat Vella des de les torres dels Serrans fins a la plaça del Pilar, vigilats en tot moment per una excessiu dispositiu policial.

En acabar aquesta manifestació, ha tingut lloc l’acte polític de l’EI. La militant de l’Assemblea de l’Horta Mireia Soriano ha estat l’encarregada de llegir el manifest unitari el qual, a més de reivindicar la independència i el socialisme, ha clamat contra les retallades socials que estan aplicant-se a casa nostra i a la resta de l’estat espanyol i contra els atacs a la llengua catalana que estem patint darrerament, i també ha denunciat la repressió policíaca que l’estat està utilitzant per aturar el malestar que estan provocant les seues polítiques neoliberals, amb una al·lusió especial a la primavera valenciana i les detencions dels vaguistes al Principat.

La jornada de hui ha servit també per convocar a la següent jornada de lluita: el proper dimarts és 1 de maig, dia internacional de la classe treballadora, un bon termòmetre per saber si el grau de combativitat dels darrers mesos continua tant alt. De moment aquest dissabte, després de la manifestació, algunes oficines bancàries amb aparegut amb pintades en què es podia llegir “canya al capital” o foc al capital”.

25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012 25 abril 2012

Matí, Torres de Serrans

25 abril 2012 25 abril 2012


[bar group="860×106"]