[bar group="860×106"]

L’esquerra independentista enceta una campanya pel dret al propi cos per fer front a la reforma de la llei de l’avortament

25savortament2El proper 28 de setembre se celebrarà el Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament. Coincidint amb la diada, l’esquerra independentista ha engegat una campanya pel dret al propi cos amb els ulls fixats, també, en la pròxima reforma de la llei de l’avortament que està impulsant el Govern de Madrid.

Aquest setembre, el ministre espanyol de Justícia ha anunciat que durant el proper mes el Consell de Ministres aprovarà la reforma que, segons Alberto Ruiz-Gallardón, “no es distanciara del que ha sigut el discurs tradicional [del PP] en defensa de la vida i dels drets de la dona”.

Des de l’esquerra independentista es denuncia que aquesta reforma suposa “una agressió flagrant i de les més agudes que s’estan duent a terme, alhora que representa un bot enrere de 30 anys pel que a les petites victòries que, en matèria d’avortament, s’havien assolit després de lluites històriques del feminisme”.

“Parir és un dret, no una imposició”

25savortamentSota aquest lema, l’esquerra independentista proposa una campanya per defensar el dret de les dones al propi cos i a la pròpia sexualitat. Una reivindicació que es planteja des d’una perspectiva de classe, és a dir, contra les estructures antipatriarcals i capitalistes que condicionen els drets de les dones.

El manifest de la campanya situa la reforma de la llei de l’avortament en el context del desmantellament progressiu de l’anomenada “societat del benestar” i de la precarització general de la vida de les classes treballadores, una precarització que recau amb especial gravetat sobre les dones treballadores.

S’hi denuncia, també, que les polítiques utraconservadores i neoliberals que promou el PP “fan dels nostres cossos una extensió de la propietat de l’Estat; som lliures per poder decidir fer-nos un augment de pit o retocar-nos el nas, però no ho som per poder decidir si volem ser mares o no. Torna a estar clar que el dret al propi cos continua sent un dret que només de l’Estat pot exercir.”

Canviar-ho tot!

Amb la campanya, l’esquerra independentista s’ha sumat a les convocatòries feministes del 28 de setembre, però també ha organitzat diferents actes els dies previs. Entre els més destacats, la concentració i l’acte polític organitzat el 25 de setembre al passeig de Gaudí de la ciutat comtal. Amb l’acte es vol donar resposta a la marxa que organitzacions ultracatòliques organitzen cada any des de l’hospital de Sant Pau a la Sagrada Família.


[bar group="860×106"]