[bar group="860×106"]

L’esquerra independentista mostra unitat en la Diada

Manifestació de l'11 de Setembre de l'any passat a Barcelona>> “Unitat Popular cap a la Independència i el Socialisme” és el lema que encapçalarà les convocatòries unitàries de l’Onze de Setembre

La Diada d’enguany evidencia que la vertebració de l’esquerra independentista va endavant, ja que surt de manera unitària i amb el mateix lema a la major part de convocatòries del país, malgrat la diversitat de sigles que conformen aquest moviment polític. És una dinàmica cada cop més indestriable de qualsevol mobilització on participa l’esquerra independentista i que és previst que marqui també la diada valenciana del 9 d’Octubre o la mallorquina del 31 de Desembre.

Tant els actes que s’han celebrat a nivell local o comarcal els dies anteriors com les principals manifestacions del dia Onze són un bon reflex d’aquesta unitat en les convocatòries i en el discurs, que en la major part d’actes del país està encapçalat pel mateix lema: “Unitat Popular cap a la Independència i el Socialisme”.

A la manifestació central de Barcelona s’hi afegeix aquest any la CUP com a organització convocant per primera vegada. Això coincideix amb la presentació pública del nucli de la CUP a la ciutat, que durant la Diada ja muntarà parada i que aprofitarà per convocar a l’acte que prepara de cara al 25 d’octubre per presentar el projecte a la població de Barcelona. Així doncs, totes les organitzacions nacionals amb implantació a la ciutat convoquen unitàriament la marxa de la tarda, que es clourà també amb un parlament unitari.

Una de les altres manifestacions que ja ha esdevingut tradicional el mateix dia Onze és la que organitza l’Esquerra Independentista del Camp, que agrupa els col·lectius i nuclis del moviment a les comarques de lAlt Camp, Baix Camp, Baix Gaià, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès. En aquest cas també han escollit el lema “Unitat Popular cap a la Independència i el Socialisme” per fer la convocatòria del vespre a Reus.

A Girona la convocatòria la fan la CUP i Maulets, amb un lema propi (“Ara més que mai, fermesa, per la independència i el socialisme”), i aprofiten per recordar els 70 anys de l’entrada de les tropes franquistes a les comarques gironines. Pel que fa a Ponent, l’esquerra independentista d’aquestes comarques convoca amb el lema unitari, però a més posa l’accent en la reivindicació de l’absolució de Gerard, jove lleidatà detingut l’any passat durant la Diada.

A banda de les convocatòries del mateix dia Onze, marxes de torxes recorreran els carrers d’una dotzena de municipis la nit del 10. A més, els dies anteriors s’han organitzat actes polítics, mobilitzacions i concerts a la major part de comarques principatines per donar ressò al convenciment de l’esquerra independentista que l’autonomisme és un camí sense sortida i que la respost a a la crisi per tal que no la continuï pagant la classe treballadora és la construcció del socialisme.


[bar group="860×106"]