L’esquerra independentista prepara desenes d’actes per commemorar l’Onze de Setembre

Tot i que aquest cap de setmana ja es van celebrar molts actes relacionats amb la Diada, el gruix de la mobilització política de l’esquerra independentista es durà a terme entre els dies 10 i 11 de setembre. Entremig de la dinàmica electoral i de la quarta mobilització massiva consecutiva de l’ANC, l’esquerra independentista intenta fer sentir la seva veu i el seu discurs.

Enguany, per segona vegada consecutiva, Som Països Catalans organitza un acte el dia 10 de setembre a dos quarts de vuit del vespre al Fossar de les Moreres. En la línia de refermar la unitat dels Països Catalans, i el lligam de 1714 amb 1707 i 1715, s’ha donat protagonisme principal a la celebració del Tricentenari de la caiguda de Mallorca. L’acte també servirà per a commemorar els 20 anys de la mort d’Ovidi Montllor i de Guillem d’Efak, dues efemèrides que Som Països Catalans i la Xarxa de Casals i Ateneus han estant portant arreu del territori en aquest darrer any. En finalitzar aquest acte, es farà una marxa de torxes pel centre de la ciutat.

El mateix 10 de setembre, a les vuit del vespre, la plaça del Gas de Sabadell viurà l’acte d’inici de campanya electoral de la CUP. L’acte està precedit per una cercavila del Moviment Popular de Sabadell, que recorrerà la Creu Alta i el Centre. Les intervencions aniran a càrrec dels caps de llista entrant i sortint, Antonio Baños i David Fernàndez. També hi intervindran Míriam Ferrandis i Pilar Castillejo, regidores de l’equip de govern de Sabadell i Ripollet, de les Candidatures Alternatives del Vallès. Precisament, l’acte vol ser també una mostra de suport del teixit municipalista vallesà a la proposta de la CUP.

Juntament amb aquests actes, desenes de ciutats més viuran mobilitzacions, marxes de torxes, actes públics o xerrades organitzades pels casals i ateneus i per les organitzacions de l’esquerra independentista.

Manifestacions a les grans ciutats del Principat

L’Onze de Setembre estarà informativament marcat pel repte de l’ANC d’omplir l’avinguda Meridiana de Barcelona. Tot i així, l’esquerra independentista també ha programat mobilitzacions a Lleida, Girona, Tarragona i Reus, a més de la de Barcelona. A Lleida es farà una manifestació a dos quarts de dotze a la plaça de la Paeria, mentre que a Girona la concentració serà a dos quarts d’onze a la plaça del Mercadal.

A Tarragona, l’esquerra independentista impulsa per cinquè any consecutiu l’organització de la Diada popular en una ciutat on fins fa pocs anys els actes es circumscrivien a les commemoracions institucionals. La plaça de les Cols s’omplirà tot el matí amb cultura popular i una fira d’entitats. A Reus tindrà lloc, com ja és habitual, la darrera manifestació de la jornada; serà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Mercat.

A Barcelona, la Diada tornarà a omplir els carrers amb més d’un milió de persones. La manifestació de l’ANC i la trobada d’entitats al passeig Lluís Companys són el programa de mobilitzacions del sobiranisme transversal. L’esquerra independentista, però, també ha programat una agenda completa de mobilitzacions. Al matí, l’homenatge a Gustau Muñoz, una manifestació juvenil convocada per Arran i una manifestació de Rescat per la llibertat de les preses polítiques. A la tarda, la mobilització de l’esquerra independentista sortirà a un quart de set de la tarda de la cruïlla entre l’avinguda Meridiana i el carrer Marina. El recorregut finalitzarà al Fossar de les Moreres, on es durà a terme un acte polític.