L’esquerra independentista presenta els actes de la Diada del País Valencià

Les diferents organitzacions que formen part de l’Esquerra Independentista han realitzat una roda de premsa per fer una crida a la participació en la manifestació i actes polítics que tindran lloc el proper dissabte 23 d’abril als carrers de València.

En la roda de premsa han intervingut representants de les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista , que han convidat tot el poble català a participar-hi, a omplir els carrers del cap-i-casal valencià especialment aquest any.

Tal com han informat, el lema de la manifestació aquest any és «País Valencià, Països Catalans. Ni pactes ni renúncies», i hi haurà dues convocatòries: una manifestació de matí, a les 11h, des de la plaça de l’Estació a Sueca (la Ribera Baixa), i una altra de vesprada, a les 18h., des de la plaça de Sant Agustí a la ciutat de València.

Al llarg de la roda de premsa, les diverses organitzacions han pres la paraula. Arran, com a organització juvenil, ha remarcat que el jovent és un dels sectors de la societat que més pateix les conseqüències del sistema capitalista i patriarcal, i que per això mateix són «els i les joves, ara més que mai, qui hem d’organitzar la ràbia i batallar el nostre futur als carrers». Des del SEPC, organització d’estudiants, ha fet una crida a manifestar-se «contra les noves imposicions de l’estat espanyol i l’Europa del capital en matèria educativa».

Des de la CUP han constatat que el canvi en les institucions produït al País Valencià, en què després de molts anys s’ha fet fora el PP, amb els nous governs progressistes i de canvi, «no han suposat una transformació real i de fons en la recuperació dels drets socials i nacionals».

Tot seguit, Endavant-OSAN ha plantejat que, la nova conjuntura al País Valencià manté els plantejaments de l’Esquerra Independentista igual de vigents, ja que «les polítiques pactistes amb l’estat espanyol realitzades pel govern tripartit valencià no són més que una nova forma d’ofrenar glòries a Espanya, i que una reforma de l’estatut, o una millora del finançament autonòmic, o el nou encaix del País Valencià a l’estat espanyol és pura gestió de la misèria i només suposa continuar repartint les engrunes».

La COS ha tancat la roda de premsa tot destacant que l’emancipació social necessita de l’alliberament nacional dels Països Catalans, i que «cal construir una sobirania nacional des de la base, que siga una eina de lluita per a la classe treballadora».

La roda de premsa ha finalitzat amb una crida per part de totes les organitzacions per omplir els carrers de València el proper 23 d’abril, pel País Valencià i pels Països Catalans. Cal destacar que durant la roda de premsa, unes persones han despenjat una estelada des del portal de Serrans, i tot i que la policia espanyola ha fet acte de presència, no ha pogut identificar ningú.