[bar group="860×106"]

L’esquerra independentista sabadellenca, satisfeta amb l’evolució de la jornada de consulta

Cua per votar a darrera hora en el col·legi de Sabadell instal·lat al Casal CancapablancaLa Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell fa una valoració molt positiva de l’evolució de la consulta a Sabadell.

Per la CUP, aquesta jornada suposa una  “demostració d’autoorganització popular, la més important de la història recent de la nostra ciutat després de la Vaga del Metall”, referint-se a la històrica vaga que va paralitzar la ciutat el 1976.

 


La CUP reitera que l’autonomisme és una via morta. “Ara cal, més que mai, fixar l’horitzó en la creació d’una República Independent  que permeti al poble català decidir sobre els aspectes fonamentals (econòmics, territorials, etc) necessaris per a la construcció d’una societat plenament justa i igualitària”.

Aquesta organització independentista ha participat des dels inicis en la creació de la Plataforma que ha organitzat la consulta. De fet, el Casal Independentista Can Capablanca de Sabadell va acollir durant els primers mesos les reunions de la comissió organitzadora, fins que aquesta va obrir una seu pública al centre de la ciutat.

Avui, el Casal era una de les 34 seus electorals habilitades per votar. Al llarg del dia, prop de dues-centes persones s’han apropat a aquest local del barri de Gràcia per exercir el seu dret a vot.

L’esquerra independentista de la ciutat va protagonitzar la campanya pel Sí, amb encartellades a tots els barris i l’organització el dia abans de la consulta d’un acte públic. Sota el lema “Sí a la independència, sí al socialisme, sí als Països Catalans”, més d’un centenar de persones es van congregar a la plaça Doctor Robert, en plena Rambla, per escoltar els parlaments dels diversos representants de l’EI sabadellenca. Un sopar popular i un concert van cloure la jornada reivindicativa.


[bar group="860×106"]