[bar group="860×106"]

L’Esquerra Independentista valenciana comença el nou curs polític

Un any més, el 9 d’Octubre serveix com a tret d’eixida del nou curs polític al País Valencià. Prenent aquesta data com a símbol de la creació d’un nou regne incorporat als futurs Països Catalans, diverses organitzacions de l’esquerra independentista convoquen a la ja tradicional manifestació pels carrers de València. Enguany el moviment estarà representat a la manifestació per les organitzacions Endavant (OSAN) i Maulets, que amb el lema “Unitat Popular: cap a la independència i el socialisme” ens recorden una volta més el seu compromís amb l’alliberament social i la construcció nacional del nostre poble, sense renúncies.

En un comunicat emès per les organitzacions convocants s’incideix especialment en el fet que existeix un sector creixent de les classes populars del País Valencià que a través de múltiples expressions polítiques, sindicals, artístiques, associatives, musicals, de cultura popular,… manifesta la seua catalanitat. Un nou moviment cívic que s’expandeix arreu del nostre territori malgrat la manca d’alternatives dins la política “oficial”.

L’esquerra independentista així mateix es presenta com a garant que tot el moviment cap a la llibertat nacional i social del nostre poble no caiga en renúncies davant els estats espanyol i francés i el capitalisme. En un context de crisi dels sistema, amb més d’un milió d’aturats als Països Catalans, amb la progressiva degradació i privatització dels serveis públics i amb la retallada de drets socials, Maulets i Endavant fan una crida a la població a organitzar-se i a lluitar, a reforçar el moviment en tots els seus fronts. En aquesta mateixa línia, i com a toc d’atenció cap a determinades postures, recorden que no ens podem conformar solament amb la independència, que no hem d’escapar de les mans d’uns capitalistes espanyols per caure en les mans d’explotadors catalans, sinó que cal lluitar fermament per l’emancipació integral de les persones i no abandonar cap dels objectius bàsics: Països Catalans, independència i socialisme.

Molts fronts oberts: la crisis, Bolonya, la llengua, etc..
Al marge de la convocatòria del 9 d’octubre les diferents sectorials de l’esquerra independentista continuen treballant diversos temes. Possiblement el més destacat del darrer any és el dels estudiants del SEPC i la seua lluita contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Un dels últims episodis d’aquesta qüestió al País Valencià fou la retenció il·legal patida per un grup de militants d’aquest sindicat durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic de la Universitat de València.

Un altre dels temes centrals del nou curs polític de l’esquerra independentista és la lluita contra la crisi. En concret, a la comarca de l’Horta, el passat mes d’octubre s’organitzà la primera trobada contra la crisi capitalista, en la qual diferents col·lectius de tot tipus, entre els quals també de l’esquerra independentista (COS, Endavant o Maulets), es van reunir per analitzar la situació social de la comarca i plantejar alternatives.

Per últim, la llengua, tot i ser un eix central de la lluita independentista, té en els mesos de setembre i octubre una especial rellevància, gràcies al Correllengua i a les diverses iniciatives pel valencià que s’organitzen al seu entorn. Enguany destaquen els casos de Gandia i Torrent, que comptaven amb la presència de Maulets i finalment de Cullera, amb la participació de l’assemblea local de la CAJEI.


[bar group="860×106"]