[bar group="860×106"]

L’Europol destapa una xarxa internacional per amanyar partits de futbol

europolAquesta mateixa setmana, mentre els aficionats a l’esport tractàvem de digerir amb indignació les mancances del procés judicial de la Operación Puerto, assistíem sobresaltats a l’esclat d’una nova bomba informativa, encara molt verda pel que fa a la informació disponible. Es tracta de l’existència a gran escala d’una xarxa internacional dedicada a arreglar el resultat de partits de futbol que es trobaria vinculada d’una forma encara no revelada a algunes importants cases d’apostes.

L’Europol ha segut l’encarregada de fer la investigació i és la que ha filtrat alguns dels resultats d’aquesta al diari alemany Bild. Segons sembla la xarxa, tot i tindre ramificacions internacionals i presumptament haver arreglat el resultat de més de set cents partits, radicaria principalment a Alemanya. L’existència de partits amanyats afectaria almenys a catorze països i implicaria a futbolistes i àrbitres entre altres.

Des dels mitjans de comunicació de l’Estat Espanyol, ràpidament s’ha negat l’existència del frau a partits de la Lliga Espanyola, però sembla massa aviat per a fer afirmacions tan taxatives quan es tracta d’una investigació de la qual encara han transcendit ben poques coses.

De la mateixa manera caldrà veure si des de les institucions europees es deixarà a l’Europol tirar del fil, tot dependrà de la importància de la xarxa i del frau destapat, ja que estem parlant de futbol i no pas de ciclisme.

Així i tot la magnitud del cas sembla important, segons s’ha filtrat poden haver més de 425 implicats entre jugadors, àrbitres i buròcrates de diferents països. Es parla a més de nombrosa documentació que està encara pendent d’anàlisis, més de 13000 trucades, mails i missatges que han de ser revisats.
El temps dirà si ens trobem davant d’un frau a gran escala i si aquest serà destapat en la seua totalitat i més tenint en compte que l’epicentre de la xarxa es troba a Alemanya, on es parla de més de setanta partits arreglats. Caldrà veure si els alemanys, que sempre han predicat sobre el joc net entre a fons o adopten una actitud a l’espanyola.


[bar group="860×106"]