L’exèrcit israelià deté una col·laboradora de L’ACCENT a Ramallah

Ariadna Jové

>> Dilluns a mig matí el Suprem israelià ha dictat ordre d’alliberar Ariadna Jové a l’espera de judici, però la catalana encara continua arrestada.

Aquest diumenge 7 de gener a les 3 de la matinada ha estat detinguda a Ramallah (Palestina) l’activista catalana Ariadna Jové. Jové ha estat detinguda al seu apartament amb una altra activista australiana. El motiu de l’arrest seria que els haurien caducat els permisos d’estada a Israel.

Ariadna Jové és col·laboradora de L’ACCENT. Amb les seves cròniques, ha informat des de Cisjordània sobre les conseqüències de l’ocupació israeliana.

>> Crònica publicada més recentment a L’ACCENT d’Ariadna Jové: Israel i el sistema de carreteres de l’apartheid

Familiars i amics estan treballant per impedir que sigui expulsada per l’Estat israelià.

Tal com han difós els companys de les detingudes, al moment de la detenció hi havia present Ryan Olander, activista d’ISM, nord-americà. Olander ha explicat que han esat uns deu els soldats que, a la força, han entrat a l’apartament demanant els passaports de tothom i procedint, posteriorment, a la detenció de les dues activists, Ariadna i Bridgette, per no tenir els visats en regla.

Els soldats han confiscat també càmeres de video, un ordinador, banderes i insignies pro-palestines, així com els formularis de registre de tots els voluntaris que treballen amb el Moviment de Solidaritat Internacional, ISM.