[bar group="860×106"]

L’impacte de la vaga als carrers i centres de treball

Recull de l’impacte que la vaga del 8 de juny del sector públic ha tingut en municipis d’arreu dels Països Catalans.

Vídeo de les accions a Barcelona durant la vaga del 8 de juny

>> Vídeo que mostra les accions que es van fer a Barcelona el matí de la vaga en la jornada de lluita convocada per l’esquerra independentista i col·lectius socials: accions contra les retallades:

>> RECULL: Berga, Universitat de València, Anoia, Figueres, Universitat Autònoma de Barcelona

>> Envieu-nos la crònica del vostre municipi a laccent.cat@gmail.com

Sanitat i ensenyament protagonitzen la vaga del 8J a Berga

Els mestres del CEIP Sant Joan han protagonitzat una manifestació des de l’escola fins a la plaça de Sant Pere, davant l’ajuntament. La manifestació ha reunit un centenar de persones per denunciar les retallades que s’estan planificant en l’àmbit educatiu. Per altra banda, els treballadors de l’Hospital Sant Bernabé -on la Intersindical-CSC hi té un delegat al comitè- s’han concentrat davant aquest edifici hospitalari, que alhora és l’empresa amb més treballadors de la comarca. Denunciaven que la mesura de retallada del govern vulnerava el seu dret a la negociació col·lectiva, ja que qui regula les seves condicions és el conveni de la Xarxa d’Hospitals d’Utilitat Pública.

 

Piquets i agitació a la Universitat de València

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha participat en els diversos piquets que s’han realitzat hui a primera hora del matí als campus de Burjassot, Tarongers i Blasco Ibáñez per tal de fer-se sentir arreu de les facultats de la Universitat de València. De la mateixa manera, s’ha realitzat una important tasca agitativa al llarg de la setmana per tal d’animar a la gent a afegir-se a la jornada de lluita a la qual s’havia convocat des dels diferents col·lectius de l’Esquerra Independentista.

 

Encartellats els bancs d’Igualada i Capellades

Durant aquests dies més d’una quinzena de bancs i caixes de la comarca de l’anoia han aparegut encartellats, concretament a les poblacions de Capellades i Igualada. Els cartells, de l’organització política Endavant (OSAN) assenyalen els cuplables de la crisi i criden a la mobilització ciutadana.

 

Maulets empapera bancs contra la crisi a Figueres

Recull fotogràfic de les accions de Maulets a Figueres en motiu de la vaga del sector públic:

Èxit de la vaga i jornada de lluita a la UAB, marcada per la unitat entre treballadores i estudiants

La unió dels i les treballadores, docents i estudiants ha donat els seus fruits a la Universitat Autònoma de Barcelona. Units en la Plataforma mobilitzadora del 8 de juny, formada per les juntes de personal i els comitès d’empresa del PAS i PDI, les seccions sindicals de CGT, CAU, CCOO i UGT de la UAB, Estudiants En Lluita, l’AEP, la Plataforma contra el PRIM i el SEPC, els diferents sectors de la comunitat universitària han aconseguit aquest dimarts 8 de juny paralitzar en gran mesura l’activitat de la universitat.

Des de primera hora del matí els piquets conjunts de treballadores i estudiants, que paraven els cotxes un a un explicant els motius de la vaga, varen provocar retencions de fins a una hora a les diferents entrades de la UAB. Mentrestant, altres grups de piquets varen recórrer la universitat per tal d’informar de la vaga i evitar que es fessin exàmens, classes o seminaris.

Abans, però, ja s’havien sabotejat alguns dels serveis de transport per tal d’impedir l’accés al campus. Segons un comunicat de la UAB fins a les 15h del migdia tan sols hi havia operatiu un autobús del servei intern del Campus que comunica amb la RENFE. Així mateix, a primera hora del matí, un grup de persones també va tallar la B-30 amb pneumàtics cremant. Més tard, el tall es va produir a l’estació de la RENFE, on un grup de persones va saltar a les vies i va aconseguir paralitzar el servei de trens en totes direccions.

L’únic incident es va produir a primera hora del matí, quan els membres de la seguretat privada de la universitat varen retenir un jove que feia fotografies de les accions al rectorat. Poc després varen arribar la policia local de Cerdanyola del Vallès i els Mossos d’Esquadra, que el varen identificar.


[bar group="860×106"]