[bar group="860×106"]

L’independentisme de Mallorca, pioner en la lluita contra la tauromàquia espanyola

Concentració antitaurina Maulets PalmaJa fa quatre estius que l’Esquerra Independentista està demostrant ser capdavantera en la lluita antitaurina a Mallorca. Lemes com “La sang no és cap espectacle” o “Palma no assassina, ciutat antitaurina” han creat un moviment fort i ampli contra la tortura animal, mobilitzant a joves, i no tant joves, any rere any, a diferents indrets de l’illa.

>> Maulets ha entrat al ple de l’ajuntament de Palma, i Gent Activa va fer declarar Costitx Ciutat Antitaurina

Accions i concentracions de tot tipus han demostrat que aquesta lluita també engresca el jovent a sortir al carrer i mobilitzar-se, i que seguirà sent així fins que no s’eradiqui del tot el maltractament animal i la imposició cultural que suposen les corregudes de bous a Mallorca.

Com moltes altres lluites contra les imposicions espanyoles al nostre país, a Palma la batalla antitaurina també ha hagut de suportar la repressió policial, que ha provocat fortes càrregues i desenes de persones ferides. Durant la campanya de 2008, la Policia Nacional espanyola va intentar silenciar les nombroses concentracions que van aplegar centenars de persones.

De fet, el primer any que es va encetar la campanya, la policia va identificar als manifestants i va canviar la ubicació de la concentració, deixant tan sols un petit espai on manifestar-se. Posteriorment, es van utilitzar les porres durant la protesta.

L’any següent, les concentracions convocades per Maulets ja només es podien fer en zones prèviament encerclades, i les concentracions acabaven en càrregues i amb ferits, fins i tot alguns menors d’edat. En ocasions, els manifestants també han hagut de patir seguiments dels cossos policials.

Maulets, al ple de l’ajuntament

Malgrat aquests casos de repressió, la lluita antitaurina no s’ha aturat a Mallorca, i aquest any Maulets Palma ha entrat al ple de l’ajuntament per adreçar-se directament als polítics, reivindicant amb una pancarta que Palma es declarí ciutat antitaurina.

Així i tot, aquesta lluita no es centra només a Ciutat, ja que també a altres municipis, com a Inca, Maulets i altres col·lectius populars han protagonitzat cada any una jornada antitaurina el dia en què hi havia la correguda de bous. A Felanitx també s’ha participat als actes que s’han dut a terme contra les corregudes de bous.

Finalment, l’any passat el col·lectiu independentista Gent Activa va aconseguir que Costitx es declarés el primer municipi antitaurí de Mallorca. Seguint aquest exemple, i després que al Principat s’hagin prohibit les corregudes de bous, Maulets aposta a Mallorca per continuar lluitant per aconseguir que  l’illa es declari antitaurina, i perquè es prohibeixi aquest macabre espectacle.

Des de Maulets Mallorca asseguren que continuaran amb aquesta lluita, en primer lloc, perquè la tauromàquia suposa una lenta i dolorosa mort per a l’animal. A més, recorden, “ prèviament el bou es droga i es maltracta perquè surti a la plaça indefens, desorientat i estressat, amb dificultats respiratòries i visuals i amb una gran ansietat”, que fa que corri desesperat per la plaça. Una vegada allà, es troba indefens davant del torero i agonitza la seva mort sense poder enfrontar-s’hi. A més, aquesta tortura, malnomenada festa, és una macabra tradició, aliena a l’illa de Mallorca i que ha estat imposada culturalment per l’Estat espanyol.


[bar group="860×106"]