[bar group="860×106"]

Llibertat provisional per a Enric Duran

>> El Grup de Suport va pagar els 50.000 euros de fiança que s’exigien

Enric Duran va sortir dijous a la tarda de la presó de Brians I després que el dimecres el Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona li decretés la llibertat previ pagament d’una fiança de 50.000 euros. Duran feia dos mesos que havia entrat a la presó acusat de delicte d’estafa i falsedat documental per haver expropiat 492.000 euros de 39 entitats bancàries.

Dijous al vespre, va tenir lloc un acte de celebració a l’Infoespai de Gràcia per rebre Duran. El Grup de Suport a l’Enric Duran finalment va decidir dipositar la fiança demanada seguint una estratègia coherent amb l’acció d’insubmissió a la banca.

La fiança de 50.000 que es va imposar a Duran respon al risc de fuga que l’Audiència Provincial de Barcelona diu que hi ha en el cas de Duran. Per això, es va estimar el recurs d’apel·lació presentat per la defensa d’Enric Duran de manera parcial posant com a condició a la llibertat el pagament de 50.000. “Aquest és un pas endavant per la meva llibertat però alhora em sembla encara una mesura injusta i insuficient, ja que manté el supòsit de risc de fuga quan des de la defensa s’ha demostrat amb diversos textos i documents que ja havia tornat per quedar-me”, considera Enric Duran, que creu que s’ha posat preu a la seva llibertat.

El Grup de Suport seguirà treballant perquè els jutges reconsiderin les seves decisions i finalment sigui atorgada a Enric Duran la llibertat provisional sense fiança.


[bar group="860×106"]