Lliurats els Premis Enderrock 2009

Ple a vessar. La Sala Bikini de Barcelona va ser testimoni anit del lliurament dels Premis Enderrock 2009. El bo i millor del món de la música catalana es va donar cita en una festa on va haver-hi premis, tributs i actuacions en directe. El cap de redacció de la revista, Roger Palà, i el cantautor premiat per votació popular Pau Alabajos, han parlat per a L’ACCENT.

Els Premis Enderrock divideixen els seus reconeixements en dos tipus: els deliberats per la crítica musical (periodistes de la publicació i altres crítics) i els que són per votació popular. Quant a la crítica, Roger Mas ha sigut el gran protagonista d’enguany a l’emportar-se els premis al millor disc de l’any i al millor disc de folk (“Les cançons tel•lúriques”). Manel ha aconseguit el premi al millor disc de pop-rock (“Els millors professors europeus”) i Òscar Briz el de millor cançó d’autor (“Asincronia”).

Pel que fa a la votació popular, els principals protagonistes han estat Miquel Abras (millor grup i disc de pop-rock per “M’agrada sentir el que tu sents”), Pau Alabajos (millor artista i millor disc de cançó d’autor per “Teoria del caos”) i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (millor grup, cançó i disc de folk per “Oco!”). Hi ha hagut molts altres premiats: Lax’n’busto, Gossos, Albert Fibla, Eina, The New Raemon… Podeu consultar tots els premis de totes les categories ací.

Molta “vitalitat”
El cap de redacció d’Enderrock, Roger Palà, en declaracions al nostre mitjà, ha volgut destacar la “vitalitat” de la música catalana, tot i que ha subratllat que “els mitjans de comunicació ho reflecteixen poc”. Palà es congratula per l’existència de “noves bandes en tots els gèneres i estils que hi són a tots els racons dels Països Catalans”. Per al periodista, “hi ha bandes que han esdevingut fenomen com els Manel amb tan sols fer una feina de boca i orella i de myspace”.

El premiat per votació popular i col•laborador a la secció de Cultura de L’ACCENT, Pau Alabajos, s’ha mostrat molt agraït ja que “és el públic el que reconeix la tasca feta”. El torrentí era la primera vegada que hi acudia a aquesta cita: “És una gala més desenfadada que els Premis Ovidi Montllor”, ha recalcat Alabajos. El cantautor ha declarat que va fer-li molta il•lusió tornar a veure a amics com “Carles Belda, que va fer una actuació molt divertida”, Albert Fibla o Toni Xuclà. A més, Alabajos va trobar “molt plaent” el fet de rebre el premi de mans del seu company d’aventures Cesk Freixas. Per últim, Alabajos ha afirmat que “cada volta els artistes valencians tenen més presència. Això és símptoma de la qualitat de la música feta al País Valencià, tot i que les institucions no acompanyen”.