L'Onze somniat del futbol als Països Catalans

L'Onze somniat del futbol als Països Catalans

Aquest cap de setmana acaba la primera volta de la Lliga de futbol masculina al sud de l’Albera i podem fer balanç dels millors jugadors. La setmana passada L’ACCENT vam publicar un estudi sobre el paper dels futbolistes aborigens als sis clubs dels Països Catalans que disputen la màxima categoria del futbol espanyol. Aquesta setmana hem volgut anar un pas més enllà i estudiar quin seria l’onze inicial de la selecció nacional catalana.

Per fer-ho hem estudiat les estadístiques de passades, inteceptacions, gols… dels futbolistes nascuts als Països Catalans que juguen equipPPCC

competicions d’elit internacionals. El resultat és una alineació somniada, donat que l’estructura de les federacions futbolístiques existents (regionals o estatals) no ho permetrien. Amb un onze clàssic de 4-4-2 ens trobaríem: Amb el dorsal número 1 Miquel Àngel Moyà (Binissalem, Atlético de Madrid), porter; en la defensa ens trobaríem amb el número 31, Josep Lluís Gayà (Pedreguer, València CF), amb el 3 Gerard Piqué (Barcelona, FC Barcelona), amb el 33, Raül Albiol (Vilamarxant, SSC Napoli), amb el 20 Juanfran T (Crevillent, Atético de Madrid); en el mig del camp comptaríem, amb el número 18 amb Jordi Alba (L’Hospitalet de Llobregat, FC Barcelona), amb el 5 Sergio Busquets (Sabadell, FC Barcelona), amb el 6 Xavi Hernàndez (Terrassa, FC Barcelona), i amb el 10 Gerard Deulofeu (Riudarenes, Sevilla FC); com a davanters trobaríem, amb el número 9 Sergio Garcia (Barcelona, RCD Espanyol) i amb el 16 Paco Alcácer (Torrent, València CF). En aquest exercici de ciència ficció hem respectat els dorsals de tots els jugadors excepte els de Gerard Deulofeu (que coincidia amb el de Jordi Alba) i el de Paco Alcácer (que repetia el de Sergio Garcia). En aquests dos darrers casos hem respectat l’ordre de veterania.

Com a entrenador més destacat del moment caldria comptar amb el saber fer de Josep Guardiola (Santpedor, Bayern de Munic).

Molta feina de construcció nacional ens manca, a aquelles que ens agrada el futbol, per poder gaudir d’una selecció nacional com aquesta. Però el que és ben clar és que la trobaríem entre el bo i el millor de l’elit mundial. Sembla especialment sòlida i competitiva a la defensa i el mig del camp, mentre que la davantera resulta més complicat trobar jugadors resolutius. Sergio Garcia amb 7 gols i Paco Alcácer amb 5, queden ben lluny de les marques de futbolistes com Cristiano Ronaldo, que amb 26 gols encapçala la llista de màxims realitzadors.