[bar group="860×106"]

L’Operació judicial contra la corrupció urbanística esquitxa un alcalde del PSC i antics alts càrrecs dels governs de CiU

Detingut el batlle de Santa Coloma de Gramenet pel PSC-PSOE, que diverses entitats colomenques havien assenyalat com a especulador.

La trama corrupta destapada aquest dimarts a Santa Coloma de Gramenet, “justifica moltes de les denúncies públiques” que han anat fent en els darrers anys contra l’alcaldia, segons ha destacat entitats com  Gent de Gramenet, la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, i l’assemblea de Maulets a Gramenet. Han fet públic el seu posicionament a la roda de premsa que s’ha fet el mateix dimarts a la rambla de Sant Sebastià. 200 veïns van realitzar una concentració de protesta a les portes de l’ajuntament.

Aquest dimarts al matí, l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, el Conseller d’Urbanisme de la localitat, Manuel Dobarco i cinc persones més havien estat detingudes, per la Guàrdia Civil, per presumpte delicte de corrupció urbanística, concretament dels càrrecs de suborn, tràfic d’influències i blanqueig de diners, en una operació dirigida pel jutge de l’audipencia espanyola Baltasar Garzón.

Entre els detinguts hi ha destacades personalitats com Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, ex-alts càrrecs dels governs de Jordi Pujol, i actualment membres de la Fundació Catalunya Oberta, de caire ultraliberal, propera a CDC.


[bar group="860×106"]