[bar group="860×106"]

Maig anticapitalista a Capellades

capelladesEl Maig Anticapitalista s’inicià el passat 1 de maig amb les mobilitzacions pels carrers d’Igualada sota el lema de ” Ni UE, ni capitalisme, Poder Popular”.

El dissabte 18 de maig tingué lloc el segon acte de les jornades, una xerrada a la biblioteca municipal de Capellades sobre les pensions. Amb el títol de “L’actual sistema de pensions: entre la pobresa i la privatització”, una cinquantena de persones s’aplegaren per escoltar l’advocat del Col·lectiu Ronda, professor de la UPF i especialista en Seguretat Social, Miguel Arenas. Aquest va explicar com amb l’excusa de l’austeritat i el deute, milers de pensionistes del nostre país estan veient com la seva pensió pateix retallades amb la complicitat dels principals partits del sistema.

El passat divendres 24, el Saló Rosa de la Societat La Lliga acollia la xerrada sobre sobirania econòmica, on Manel Lopez, historiador i militant d’Endavant ( OSAN) i Josep Manel Busqueta, economista i membre del seminari d’economia crítica Taifa, desgranaven els motiu pels quals “sense sobirania econòmica no hi ha democràcia”. En la primera part de la xerrada es van exposar alguns dels principals arguments de l’Esquerra Independentista en el procés de ruptura amb l’Estat Espanyol i la UE. Pels ponents, el procés independentista ha d’anar acompanyat d’un veritable procés de decisió i participació popular sobre quin model econòmic i social volem pel país que entre totes pretenem construir.

18-maigEn la segona part de la xerrada es van desgranar les principals idees sobre repartiment del treball i la riquesa. Busqueta, autor de l’èxit editorial “L’hora dels voltors”, va analitzar els principals motius de les crisis cícliques del capitalisme i les possibles alternatives de superació d’aquest model fracassat que no permet una vida digna per a la gran majoria d’habitants del nostre poble i del planeta.

Les jornades van concloure amb una cercavila anticapitalista el dissabte 25 pel carrers de Capellades, on els assistents assenyalaren els principals culpables de la situació que viu el nostre el país i on es penjaren cartells a totes les entitats bancàries present a la vila.


[bar group="860×106"]