[bar group="860×106"]

Manifest contra l’espionatge a estudiants de la universitat catalana

Nombrosos professors, investigadors i personal d’administració i serveis de diverses universitats del Principat han fet públic avui dijous 16 de juny un manifest denunciant la recent l’operació d’espionatge de la policia espanyola contra el moviment estudiantil, amb la infiltració d’un agent al SEPC i a diferents col·lectius del moviment d’habitatge de Barcelona, i reclamant una investigació de els autoritats polítiques i acadèmiques.

 

Manifest contra l’espionatge a estudiants de la universitat catalana

El passat dimarts, 7 de juny, es va fer pública la presumpta infiltració d’un agent del cos de la Policia Nacional espanyola al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Segons aquestes informacions, durant dos anys l’infiltrat va realitzar tràmits legals, formatius i administratius vinculats a la universitat i va participar de la presa de decisions del Sindicat a través d’una identitat falsa.

Com a docents, investigadors i personal d’administració i serveis, ens preocupa la falta d’aclariment d’uns fets que, si es confirmen, suposarien una greu vulneració de l’autonomia universitària i dels drets civils i polítics del conjunt de la comunitat universitària.

La universitat és i ha de continuar sent un espai per al coneixement, el creixement, la llibertat, el compromís cívic i l’esperit crític. L’ús inapropiat dels recursos públics amb finalitats de control polític, que no tenen res a veure amb la vida acadèmica, no és només un atac al paper de les universitats en la societat, sinó que és impropi d’una societat lliure i democràtica.

Per tot això, demanem a les autoritats polítiques i acadèmiques una investigació clara i diligent, i garanties perquè una situació com aquesta no es pugui tornar a repetir.

Barcelona, 16 de juny de 2022


[bar group="860×106"]