Manifestació a Sueca per a commemorar el 25 d'abril

Manifestació a Sueca per a commemorar el 25 d'abril

Dues-centes persones s’han manifestat aquest migdia a Sueca per a commemorar la Diada del 25 d’abril. La mobilització ha estat convocada per l’organització juvenil Arran, i ha comptat amb el suport de la resta d’organitzacions de l’esquerra independentista. Amb aquesta mobilització, Arran vol reprendre les manifestacions juvenils de la Diada, que anys enrere van celebrar-se en diverses localitats del País Valencià. La manifestació de Sueca ha estat el preludi de la multitudinària manifestació prevista per aquesta vesprada als carrers de València.

La mobilització d’enguany, segons els seus convocants, pretén reivindicar que cal anar més enllà de l’alternança entre partits per a construir un futur digne per al jovent i per a les classes populars del País Valencià. Segons Arran, això passa per a construir la independència dels Països Catalans i una societat socialista i feminista.

Arran i l’esquerra independentista assenyalen la necessitat de treballar per a construir una alternativa política al País Valencià basada en els principis de la unitat popular, i un moviment juvenil que siga expressió de les demandes de transformació profunda que moltes joves estan exigint.

La mobilització s’ha iniciat al Passeig de la Estació i ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament, davant l’estàtua dedicada a Joan Fuster. Allà s’ha celebrat un acte final en què han intervingut portaveus de Ribera Antifeixista, Arran i Endavant OSAN. Durant el recorregut s’han fet crides contra la precarietat i la crisi capitalista, a favor de l’organització del jovent, per una societat feminista i a favor de la llibertat nacional del País Valencià i dels Països Catalans.

El portaveu de Ribera Antifeixista ha fet una crida a organitzar-se contra les expressions feixistes. Ha alertat que aquestes expressions no són sinó la voluntat del sistema de coartar les mobilitzacions socials en defensa d’una vida digna i dels drets socials i nacionals.

Arran Ribera ha emplaçat el jovent a lluitar pels drets socials i a treballar per les llibertats nacionals. Ha repassat la història d’aquesta organització a la comarca i ha explicat com estaven organitzant el jovent de diferents pobles de la Ribera. També ha fet un toc d’atenció a com el tripartit estava desmobilitzant les lluites socials.

Endavant ha remarcat que els indicadors socials del País Valencià estan entre els pitjors de l’estat, i això és fruit entre altres de polítiques neoliberals dels governs de diferent color que han governat l’autonomia. Aquest continuisme també ha existit en l’àmbit nacional, segons ha denunciat el portaveu d’Endavant.

L’acte ha finalitzat amb la col·locació de tres cintes al voltant del bust de Joan Fuster, simbolitzant l’alliberament nacional dels Països Catalans, de la seua classe treballadora i de les dones.