Manifestació contra el desallotjament de La Indústria

Manifestació contra el desallotjament de La Indústria

Una dotació dels Mossos d’Esquadra ha desallotjat aquest matí el Centre Social Ocupat i Autogestionat (CSOA) La Indústria, a Barcelona. L’operació ha començat a les sis del matí, i els efectius policials han tret les persones que resistien dins l’edifici a l’exterior, i encara que han estat identificades no s’ha dut a terme cap detenció. El desallotjament ha acabat dues hores més tard, quan la policia ha entregat les claus al propietari de la finca. Precisament, ha estat en aquest moment quan s’han viscut els únics moments de tensió amb empentes i cops de porra, segons han explicat testimonis presents al lloc dels fets.

El CSOA esperava el desallotjament durant la primera quinzena de maig, i finalment el dia escollit ha estat avui. Abans de l’ocupació, la finca del CSOA era una oficina de Caixa Catalunya. Un cop convertit en centre social, La Indústria havia aconseguit arrelar al barri i més d’un any després, s’havia convertit en una referència del seu teixit associatiu. Actualment, la propietat de la finca és de SIR Apartments SL, de Jose Maria Sentis Valls, una empresa que es dedica a l’explotació i l’administració d’allotjaments turístics extra hotelers, la compravenda de finques urbanes i rústiques i a la realització d’obres i de construcció de diversos tipus.

Avui a les vuit del vespre l’assemblea del CSOA ha convocat una manifestació de rebuig al desallotjament a la confluència de l’Avinguda Gaudí i el carrer Indústria.

Imatge: www.laintervia.cat