Manifestació contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra al País Valencià

La Campanya Valenciana contra l’Europa del Capital, la Guerra i les seves Crisis ha convocat una manifestació, demà dijous, amb el lema “L’Europa de les multinacionals i els banquers no és la nostra” per criticar l’estat actual de crisi i proclamar el caràcter antidemocràtic del procés de construcció política de la Unió Europea.

La mobilització, que està convocada demà a les 19h a la Plaça Sant Agustí de València, denunciarà les polítiques dels governs i les institucions internacionals que, segons han dit, en comptes de pal·liar l’atur, la pobresa i la repressió, recolzen i enforteixen un sistema desigual del qual en surten beneficiats.

A més a més, aprofitant que l’Estat Espanyol presideix la Unió Europea durant aquest primer semestre del 2010, es pretén denunciar el procés antidemocràtic que s’ha portat a terme a l’hora d’aprovar el Tractat de Lisboa. Segons han afirmat, aquest tractat ha estat aprovat sense debat ni coneixement de la immensa majoria de la població europea i, a més, conté en essència el contingut de la Constitució europea rebutjat per diversos referèndums.

Els diferents col·lectius, entre els quals Acontracorrent, l’Associació d’Amistat amb Cuba, el Col·lectiu Sense Papers, la Coordinadora contra la Crisi de l’Horta, la COS, Endavant-OSAN o Palestina Lliure, han el·laborat un manifest comú en què han declarat no estar disposats a deixar el futur de la societat catalana a les mans de qui ha generat les desigualtats. En aquest sentit, afirmen que la lluita és l’únic camí.

Altres activitats
Els mateixos col·lectius també han volgut organitzar una trobada ciutadana per la igualtat de drets. Aquesta es realitzarà a València aquest proper dissabte 27 de març i comptarà amb tres tallers que tractaran els temes de la igualtat de gènere i els drets socials, de la ciutadania i de la immigració.