Maresme Feminista convoca la 3a Marxa Feminista el 21 de març a Mataró

Maresme Feminista convoca la 3a Marxa Feminista el proper dissabte 21 de març a les 18.15h a la plaça Miquel Biada, davant de l’estació de trens de Mataró. La coordinadora Maresme Feminista, constituïda  en gener de 2013, està formada per diversos col·lectius maresmencs que tenen les lluites feminista i antipatriarcal com a centrals en la seva acció. La darrera Marxa Feminista va aplegar més de 300 persones a Mataró per reivindicar l’avortament segur, lliure i gratuït i contra la reforma de la llei de l’avortament.
La 3a Marxa Feminista començarà a la vora de l’estació de trens de Mataró, un lloc que ha pres darrerament una càrrega simbòlica especial per haver estat escenari dels talls de la N-II  cada vegada que hi ha hagut un assassinat masclista. Aquesta setmana s’ha conegut que una integrant d’A Cavall de Forques, col·lectiu feminista del Baix Maresme convocant d’aquests talls, ha estat multada pels mossos d’esquadra amb 300 euros per suposadament negar-se a la identificació durant una d’aquestes accions.
La Marxa d’enguany recorrerà el centre de Mataró per fer visibles algunes de les moltes situacions de violència que oprimeixen les dones i el caràcter aniquilador del patriarcat. En primer lloc l’assassinat sistemàtic de dones per raó de gènere: el feminicidi. Des de l’inici de 2015 15 dones han estat assassinades a l’estat espanyol en mans d’homes que s’han cregut amb el dret de disposar de les seves vides. També farà visible la doble jornada de treball de les dones; la precarietat laboral i la discriminació salarial que pateixen en l’àmbit laboral i l’injust repartiment dels treballs reproductius i de cures en la societat patriarcal capitalista. Com a últim eix conductor de la marxa es denunciarà la pressió estètica, els cànons de bellesa i la construcció del gènere al servei del control social de les dones.
Més informació: