Marxes de torxes per la llibertat dels presos

Marxes de torxes per la llibertat dels presos

Les marxes de torxes tornaran a recórrer onze ciutat del país el cap de setmana del 19 i 20 de desembre per reivindicar la llibertat dels presos polítics catalans. Entre les convocatòries, hi ha dues de les capitals del país, Barcelona i València. Les marxes les organitza Rescat, el col·lectiu de suport a les catalanes i catalans que estan empresonats per motius polítics.

>> Les marxes coincideixen amb la notícia que Zigor Larredonda ha estat trasllada de presó, poques setmanes abans que ell i en Diego Sánchez siguin alliberats

Enguany les marxes se celebraran un mes abans que siguin alliberats dos d’aquests presos: en Zigor Larredonda i en Diego Sánchez. Després de nou anys empresonats per una acusació de col·laborar amb l’organització armada ETA, sortiran en llibertat. Tots dos hauran complert íntegrament la condemna, a diferència del que succeeix amb la resta de presos, que gaudeixen de beneficis penitenciaris.

Trasllat d’en Zigor
Poques setmanes abans de ser alliberat, però, en Zigor Larredonda ha estat traslladat de la presó on estava a Albaceta a una de Castelló de la Plana. Des de Rescat denuncien que aquest trasllat afecta directament al seu règim de visites, ja que en una nova presó necessita autorització de totes les persones que el vulguin anar a veure (que no siguin família), i aquest és un tràmit que s’allarga entre 2 i 3 mesos.