Matí de protestes a la Universitat Autònoma de Barcelona

Matí de protestes a la Universitat Autònoma de Barcelona

Les estudiants han llençat ous de pintura contra els membres de la seguretat privada dels FGC.

</meta>

</meta>La presència de l’exlehendakari Juan José Ibarretxe a la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB ha provocat la protesta de desenes d’estudiants davant la Sala d’actes, on l’han rebut amb crits de “torturador” i “llibertat preses polítiques”.

Una hora abans, a les 11 del matí, un cercavila convocat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha tornat a denunciar els preus abusius i les multes als Ferrocarrils de la Generalitat, a més de reivindicar un transport públic i de qualitat.

El cercavila, que ha sortit de la plaça Cívica i ha anat fins als Ferrocarrils de la Generalitat, ha acabat amb la crema d’una T-10 gegant. Mentrestant, uns quants encaputxats han sabotejat les màquines de validació del Ferrocarril i han llençat desenes d’ous als membres de seguretat privada.

El SEPC ha recordat, a més, la detenció d’un estudiant el passat 1 de febrer per part dels Mossos d’Esquadra dins el recinte universitari quan es realitzava una acció en pro del transport públic.

Aquesta és la seva democràcia”

El degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, Salvador Cardús, ha iniciat un cicle de xerrades de personalitats polítiques a dita facultat. La primera ha estat avui, amb la presència de Juan José Ibarretxe. Això ha provocat la resposta de desenes d’estudiants, que l’han rebut amb crits de “democràcia per a Euskal Herria”.

Els membres de la seguretat de la Universitat han tancat les portes de la Sala d’actes per tal d’impedir que les estudiants entressin i mostressin el seu rebuig a la presència d’Ibarretxe a la Facultat. Després d’un forceig a la porta i l’agressió per part dels membres de seguretat de la UAB, Mossos d’Esquadra de paisà i els guardaespatlles de l’exlehendakari a les estudiants (a qui han donat cops de puny i puntades de peu), algunes estudiants han pogut entrar. Amb crits d’“aquesta és la seva democràcia”, l’“únic terrorista, l’Estat capitalista” o “independència” les estudiants han aconseguit endarrerir la xerrada uns 20 minuts.

Un cop iniciada la xerrada, tant bon punt l’exlehendakari iniciava la seva intervenció, un grup més reduït d’estudiants ha desplegat una pancarta i ha cridat en favor de la llibertat de les preses polítiques. Un cop més, els membres de seguretat les han increpat i fet fora a cops.

La propera xerrada, el proper 5 de març, d’aquest cicle organitzat per Salvador Cardús comptarà amb la presència de la líder d’Unión Progreso y Democracia (UpyD), Rosa Díez.

</meta>

</meta>