[bar group="860×106"]

Membres de la PAH del Penedès expropien un supermercat de Vilafranca

supermercat-dia-vilafrancaAquest dilluns dia 3 de setembre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Penedès ha realitzat una acció per tal d’obtenir menjar per a una família de la PAH amb greus problemes econòmics i alimentaris. Han pogut treure el menjar del supermercat de la cadena Dia situat a l’avinguda de Tarragona, però els membres del grup de suport han estat retinguts a l’interior del supermercat fins a l’arribada dels mossos, que els han identificat.

En un manifest de la PAH de l’Alt Penedès  afirma que “Vista l’extrema situació que pateixen algunes famílies, hem decidit donar suport i participar a les accions que aquestes famílies realitzin per a assegurar la subsistència i la seva alimentació i ens reafirmem en el compromís amb la ciutadania per a evitar l’exclusió social a les que el sistema financer les vol abocar”.

La PAH, que fa una dura crítica a les administracions, ha explicat que en els darrers mesos ha detectat la necessitat d’aliments entre varies famílies. “Aquestes famílies que esgoten l’ajuda dels seus familiars, se’ls nega les ajudes, que perden el subsidi d’atur, no tenen en aquest moment cap tipus d’ingrès que permeti garantir la correcte alimentació dels seus fills i filles, ni una dieta alimenticia correcta, els bancs d’aliments no poden asegurar sempre la correcte alimentació, ni tant sols un servei continu per a l’alimentació dels nadons o menors. La congelació de l’aportació de recursos de les administracions a les entitats del tercer sector, està condemnant a moltes families i infants a una procès de desnutrició que ben segur acabarà afectant la seva salut.” igualment denuncien que  “moltes d’aquestes famílies es troben en una situació límit i no només alimenticia. No poden pagar l’aigua, la llum, el gas, els llibres dels seus fills i filles, ni la roba, ni les activitats escolars, ni la hipoteca del seu habitatge, ni la gasolina necessaria per desplaçar-se, ni els medicaments que requereixen”.

Per aquesta acció els activistes, que un cop han pogut treure el menjar no han intentat fugir, podrien enfrontar-se a un judici de faltes. La Plataforma ha convocat una concentració dimecres 5 a les 11 del matí als Jutjats de Vilafranca en suport als encausats per expropiar un supermercat.

Galeria d’imatges de l’expropiació:


[bar group="860×106"]