[bar group="860×106"]

Més de 130 joves s’autoinculpen en solidaritat amb els 3 acusats per l’ocupació del Casal Popular de Joves de Lleida

El jutjat penal núm. 3 de Lleida celebrarà el judici el pròxim 4 de maig

Ahir dimecres, a poc més de 15 dies del jucidi per l’ocupació de l’antic Casal ubicat al Carrer Governador Montcada, a la Sala Europa, es presentà la campanya de solidaritat i autoinculpació amb els 3 joves lleidatans als quals s’imputa un delicte d’usurpació i se’ls demana més de 38.000 euros de multa. Els fets van ocórrer el desembre de 2012, tal com vam explicar a L’ACCENT .

La campanya de solidaritat ha recollit 132 autoinculpacions per lliurar-les al Jutjat Penal núm. 3 de Lleida, el mateix on se celebrarà la vista. Els autoinculpats, sobretot gent jove de la ciutat de Lleida, han manifestat la seva vinculació i participació política al projecte del Casal Popular de Joves mitjançant la signatura d’un document, on demanaven que aquesta declaració fos inclosa dins el procediment i fossin jutjats també juntament amb els 3 joves acusats.

En aquestes autoinculpacions s’afirma que els 3 joves van ser escollits com a caps de turc per a castigar una acció col·lectiva, un casal per on van passar centenars de joves durant l’ocupació. Segons els autoinculpats, la petició de multa té la intenció, a més de servir d’escarment, d’escanyar econòmicament el projecte del Casal Popular.

El Casal Popular de Joves, que actualment està situat en una ubicació diferent de la de l’immoble objecte del judici, ha anunciat un seguit d’accions per a seguir donant a conèixer aquest episodi repressiu i ha convocat per al mateix dia del judici una concentració davant dels jutjats.


[bar group="860×106"]