[bar group="860×106"]

Més de 200 sancions a manifestants

cup roda premsa sancionsLa Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Alerta Solidària van convocar el dissabte 29 una roda de premsa a l’Hospital del Mar de Barcelona per denunciar les més de 220 sancions administratives rebudes per manifestants presents en dos actes reivindicatius a la capital del Principat. El primer era una manifestació en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de l’Hospital de Sant Pau. La marxa en contra de l’ERO no va arribar a fer-se ja que efectius policials van retenir els manifestants al metro. El segon acte pel qual l’aparell judicial ha emès sancions administratives es la contramanifestació organitzada per diversos col·lectius socials, des dels indignats fins a l’esquerra independentista, per evitar la celebració d’un míting del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), que va ser autoritzada a convocar els seus votants al bell mig de la Plaça de Sant Jaume. Finalment un fort dispositiu judicial va evitar l’entrada dels manifestants antifeixistes a la plaça de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Les dues manifestacions tenen un punt en comú: no van ser comunicades a la Conselleria d’Interior. Tot i així, el número 1 de la CUP a Barcelona Xavi Monge afirma que la mateixa administració no ha prioritzat, a l’hora de sancionar, el fet de sol·licitar el permís per manifestar-se. “Al plec de càrrecs que formen les sancions no apareix per enlloc que la manifestació on participava l’acusat no estigués autoritzada”. Segons Monge, la qüestió de fons no és l’autorització, sinó la causa que motivava les dues protestes.

Les sancions en qüestió responen a l’acusació de desordre públic i són considerades petites faltes administratives i representen una multa de 200. Les sancions han estat formulades per la Conselleria d’Interior com a sanció, cosa que permet a la Justícia acabar embargant directament del compte corrent dels sancionats.

En la roda de premsa de passat dissabte, Xavi Pellicer, portaveu d’Alerta Solidària, va denunciar una “discrecionalitat contra l’esquerra transformadora i d’alliberament nacional”. A més, Pellicer considera que les sancions provenen d’un procés irregular, ja que considera que les acusacions no es basen en proves motivades. Monge i Pellicer consideren que les sancions responen a la voluntat de la Conselleria d’Interior d’amenaçar a tots aquells que es plantegin sortir al carrer a manifestar-se. CUP i Alerta Solidària han fet una crida a incrementar el nombre de manifestacions en contra de les retallades socials i nacionals, ja que segons Monge, “No podem quedar-nos a casa, perquè aleshores no hi haurà ningú que els contradigui. Hem de sortir al carrer i desbordar-los”.


[bar group="860×106"]