[bar group="860×106"]

Més de 3.000 persones a la manifestació per la Diada de Mallorca

Més de 3.000 persones s’han manifestat aquesta tarda a Palma en el marc de la Diada de Mallorca, que commemora l’entrada de Jaume I a la ciutat el 31 de desembre de 1229. La manifestació, amb un marc nacional de Països Catalans explícit -a diferència de moltes de les mobilitzacions independentistes al Principat-, ha reclamat el dret a decidir dels mallorquins i mallorquines enmig de constants crits a favor de la independència.

La marxa ha estat diferenciada clarament en dos blocs. En el primer bloc hi anaven les organitzacions del nacionalisme i l’esquerra mallorquines que formen part de la Plataforma 31D. En el segon bloc hi anaven les organitzacions de l’esquerra independentista, sota el lema “Desobeïm, per uns Països Catalans independents, socialistes i feministes”.

Al llarg de la marxa de l’esquerra independentista s’han anat fent diverses accions, com el desplegament de pancartes a favor de l’ensenyament públic davant la seu del Círculo Balear, o bé dipositar una gran “tarjeta d’embarcament” a les escales on s’havia de situar la policia nacional espanyola

La marxa s’ha iniciat a les sis de la tarda des del Passeig del Born i ha recorregut diversos carrers del centre de Palma fins arribar a la plaça dels Patins.


[bar group="860×106"]